Nijmegen en Albany NY vieren historische vriendschap

Van onze redactie
11 mei 2023

Burgemeester Bruls bezoekt Albany (NY) van 11 mei tot 16 mei aanstaande
Burgemeester Bruls woont de 75e editie van het Tulip Festival bij in Albany, de hoofdstad van de staat New York. Hij accepteerde de uitnodiging van burgemeester Sheehan om dit bijzondere jubileum mee te maken. Het bezoek staat in het teken van de historisch gegroeide vriendschapsband.

Tulip Festival en Tulip Queen & Court
Het programma is gericht op kennismaking met de stad. De burgemeesters zullen het Tulip Festival gezamenlijk openen en hebben een onderhoud met de winnaars van het jaarlijkse competitie van ‘beste vrijwilligster van de stad’. De verkiezing van de Tulip Queen is een prachtige traditie waarbij het niet gaat om wie de mooiste is maar om 'community service', om inzet voor de samenleving. Jonge vrouwen  in de leeftijd van rond 20 jaar wedijveren het hele jaar. De winnares krijgt ondersteuning van haar Tulip Court, een groep van 5 om een jaar lang goede doelen in de stad te bedienen. Vaak projecten om ongeletterdheid tegen te gaan. In 1985 bezocht toenmalige Tulip Queen Jill Harris Nijmegen.


Onderdelen van het programma
Burgemeester Bruls zal personen ontmoeten die in Albany initiatief ontwikkelen om de vriendschap te verstevigen, uitwisseling te stimuleren, verhalen te vertellen over de geschiedenis tussen beide steden. De opening van de tentoonstelling 'Tulips for Albany,' een ontmoeting met een delegatie van de Dutch Settlers Society en mogelijk ook met jongeren die dit najaar of voorjaar 2024 Nijmegen zullen bezoeken zijn in het programma voorzien.

Wie gaat er mee?
De Stichting FAN heeft tot doel de relaties tussen de stedelijke regio's Albany (NY) en Nijmegen te bevorderen op basis van de historische vriendschapsband tussen beide steden.
Een afvaardiging van het bestuur van stichting FAN en twee leden van de netwerk/denktank-club van FAN, de Orange Wonder Club (OWC) gaan mee vanuit Nijmegen. Ter plaatse zullen Amerikaanse leden van het comité van aanbeveling van FAN aansluiten alsmede een vertegenwoordiger van de 82nd Airborne Division van Fort Bragg, North Carolina.
"We zijn als stichting FAN opgetogen over dit bezoek. We hebben ons in de afgelopen jaren ingespannen om het bijzondere verhaal van de vriendschapsband tussen beide steden weer nieuw leven in te blazen. Met deze ontmoeting tussen beide burgemeesters voelen we een borging van de vriendschapsband voor de komende jaren. Een bijzondere steun aan stichting FAN en aanmoediging aan haar bestuur, vrijwilligers en sympathisanten om dit mooie historische verhaal te blijven vertellen."


Nadere informatie
Mayor Kathy Sheehan van Albany bezocht  Nijmegen in 2017 ter gelegenheid van het eerste lustrum van stichting FAN, zij liep de Sunset March en werd ontvangen door burgemeester Bruls. Bijzondere herinnering is dat zij als cadeau voor de heer Bruls een replica van Elvis meebracht. Die prijkt nog steeds op het bureau van onze burgemeester.

Foto: In 2022 woonde de deputy mayor Sheehan van Albany de viering bij van 75 jaar vriendschap in de Stevenskerk.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen