Open kerkendag op zaterdag 13 mei

Van onze redactie
9 mei 2023

Altijd al nieuwsgierig geweest hoe die kerk waar u regelmatig langsrijdt er van binnen uitziet? Op zaterdag 13 mei zetten de kerken en kapellen van de Overbetuwe en Lingewaard hun deuren van 10.00 tot 16.00 uur open (tenzij anders vermeld op de website), zodat u binnen een kijkje kan nemen. Veel locaties bieden meer dan alleen een kijkje: een rondleiding, een expositie, een concert, een goede-doelenmarkt koffie en thee, en gelegenheid tot het aansteken van een kaarsje en even stil te zijn.

De open kerkendag is een initiatief van de protestantse kerken in deze regio, de rooms-katholieke parochie Maria Magdalena en Wegen met Zegen, de pelgrimsroute van 11 etappes die in mei haar eenjarig bestaan viert. U bent van harte welkom in de kapellen en kerken van Nijmegen (Stevenskerk en Antonius van Paduakerk), Lent (Maria Geboortekerk en St. Maartenskerk), Andelst, Angeren, Bemmel, Driel, Elst, Gendt, Haalderen, Hemmen, Herveld, Heteren, Homoet, Huissen, Indoornik, Oosterhout, Randwijk, Ressen, Valburg en Zetten.

In de Antonius van Paduakerk in Nijmegen is om 9.00 uur een vertrekceremonie. Deze ceremonie wordt maandelijks aangeboden voor deelnemers van Wegen met Zegen om hun wandeling te starten. Wie dat wil, kan de Open kerkendag met deze startceremonie beginnen om daarna de Waal over te steken om een wandel-, fiets-, of autoroute langs de open kerken te maken.

Meer informatie is te vinden op www.wegenmetzegen.nl/openkerkendag.
U kunt ook mailen naar openkerkendag2023@gmail.com.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen