Kamermuziek Festival in Leur is weer terug op 2, 3 en 4 juni

Van onze redactie
9 mei 2023

De organisatie van het festival: "Wij zijn zeer verheugd dat op 2, 3 en 4 juni jong talent en gelauwerde topmusici (met maar liefst 4 winnaars van de Nederlandse Muziekprijs!) weer optreden tijdens de nieuwe editie van het Kamermuziek Festival tussen Maas en Waal. In het schilderachtige dorpje Leur spelen zij een gevarieerd programma. Ook zijn er gratis masterclasses."

Archieffoto Kamermuziek Festival Leur

Mathieu van Bellen, violist en artistiek directeur van het Reizend MuziekGezelschap, heeft met een fantastische groep musici een prachtig programma samengesteld.

Op de openingsavond vrijdag 2 juni zullen Olivier Patey, solo klarinettist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, violiste Maria Milstein, celliste Quirine Viersen en altviolist Georgy Kovalev de unieke Klarinetkwintetten van Brahms en Mozart vertolken.

Op de zaterdag 3 juni zullen pianist Thomas Beijer en mezzosopraan Barbara Kozelj een zeer gevarieerd programma van liederen van Tsjaikovski en Moravische volksliederen van Leoš Janáček ten gehoren brengen. Daarnaast zal Thomas Beijer onder meer pianostukken van Chopin en Dvorjak spelen.

Tenslotte zullen op zondag 4 juni celliste Ella van Poucke en pianist Caspar Vos het festival afsluiten met de adembenemende Sonate voor cello en piano van Sergej Rachmaninov die zij kort geleden ook hebben opgenomen op hun nieuwste cd.

In het voorprogramma op zaterdag en zondag zal het jonge pianotalent, Keshav Krishnan, werken van Debussy en Chopin ten gehoren brengen.

Klik hier voor meer informatie over de musici en hier voor de details van het programma.

Gratis masterclasses
De concerten vinden plaats ´s avonds op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni (aanvang 20:00 uur) en op zondag 4 juni in de middag (aanvang 16:00 uur). Daarnaast vindt op zaterdagochtend een openbare masterclass viool plaats en zondagochtend een openbare masterclass piano door Thomas Beijer. Beide masterclasses zijn gratis toegankelijk (aanvang 10:30 uur). Deze masterclasses hoeven niet gereserveerd te worden. Locatie Masterclasses en concerten: Van Balverenlaan 4, Leur.

De ticketverkoop online is inmiddels gestart: https://muziekgezelschap.stager.nl/web/tickets

U wordt op de hoogte gehouden via de site en de nieuwsbrief. Als u de nieuwsbrief wilt ontvangen kunt u zich daarvoor hier opgeven."

De organisatie sluit af met: "Wij hopen u natuurlijk op 2, 3 en 4 juni 2023 weer terug te zien tijdens deze nieuwe editie van ons festival!"


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024