VMBO Het Rijks maakt Duurzame Restaurantboxen voor het Ronald McDonald Huis

Van onze redactie
6 mei 2023

VMBO Het Rijks aan de Goffertweg 20 meldt ons: "Eerder dit jaar bedachten we weer een nieuw project voor het praktijkgericht programma D&P: de Duurzame Restaurantbox. Dit is een box met daarin een driegangendiner, brood en verse boter. Alles in de box is vers, komt uit eigen streek en zelfs de verpakkingsmaterialen zijn duurzaam! Oh enne, we eten de inhoud straks niet allemaal zelf op. We schenken deze namelijk aan een goed doel: Het Ronald McDonald Huis in Nijmegen.

Twee chef-koks van Chef in huis, zijn in februari met onze leerlingen aan de slag gegaan met de voorbereidingen. Samen stellen zij een menu samen wat in de beste restaurants niet zou misstaan.
En Het Rijks zou Het Rijks niet zijn als dit alles was.. Nee hoor, het liep weer eens helemaal uit de hand. Enkele leerlingen kwamen namelijk met het geweldige idee om op 11 mei een veilingavond te organiseren, om geld in te zamelen voor Ronald McDonald Huis. Tijdens deze avond is er een champagneproeverij voor de volwassenen, waarbij we alvast gerechten uit de Restaurantbox serveren.    

Twee weken later, op 26 mei tijdens het Pinksterweekend, is het zo ver: dan gaan we de boxen afleveren bij de bewoners van het Ronald McDonald Huis. We zorgen er ook nog eens voor dat zij de gerechten alleen nog maar hoeven op te warmen en te serveren. En dan… smullen maar!

Om het helemaal af te maken, komt een filmploeg van Pluryn alles vastleggen.

Wederom iets om kei trots op te zijn! Sommige mensen kunnen af en toe wel een extra steuntje in de rug gebruiken. We hopen dan ook dat we de bewoners van het Ronald McDonald Huis een onvergetelijke dag gaan bezorgen!"


Dit bericht delen:

Advertenties