Maartenskliniek onderzoekt looptraining na beroerte

Van onze redactie
6 mei 2023

De Sint-Maartenskliniek meldt: "We zijn elke dag bezig met leveren van goede zorg aan onze patiënten. Daarom doen we ook wetenschappelijk onderzoek naar het lopen en balans van mensen met loopproblemen. Soms vragen we hiervoor de persoonlijke medewerking van zowel patiënten als mensen die niet bij ons ziekenhuis onder behandeling zijn.

Door als proefpersoon deel te nemen helpt u andere patiënten met loopproblemen. Daarnaast krijgt u een kijkje achter de schermen van de Sint Maartenskliniek."

Hoe gaat het onderzoek?
"De looptraining met de C-mill is erop gericht om het aanpassingsvermogen tijdens het lopen te verbeteren. Op de loopband worden oefeningen afgebeeld (augmented reality). We passen de oefeningen aan op uw niveau.

In totaal komt u tien keer trainen op de C-mill. Dit is ongeveer twee keer per week voor een periode van vijf of zes weken. Op twee momenten in het onderzoek doen we een meting: voor en na het trainingsprogramma. Reiskosten voor de twee metingen worden vergoed."

Kom ik in aanmerking?
"We zijn op zoek naar mensen die minimaal zes maanden geleden een beroerte hebben gehad. Dat kan een herseninfarct of hersenbloeding zijn geweest. Uw leeftijd maakt niet uit. Belangrijk is dat u tien minuten kunt lopen zonder gebruik van een hulpmiddelen zoals krukken of een rollator. En dat u zelfstandig woont (niet in een verzorgings- of verpleeghuis)."

Aanmelden?
Heeft u interesse om mee te doen? Vul hier het formulier in.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen