De Bastei bestaat 5 jaar: gratis toegang op 18 mei!

Van onze redactie
5 mei 2023

Op donderdag 18 mei bestaat De Bastei alweer vijf jaar. Om dat te vieren gaan op deze dag de deuren van het museum gratis open voor publiek! Kom je ook naar 'die rode toren aan de Waalkade', boodschappen doen in de expositie 'De Bastei Buurtsuper' en laat je meevoeren door de historische en natuurverhalen van het museum.

De Bastei huist in een historisch pand aan de Waalkade, aan de voet van de Valkhofheuvel. Het museum vertelt het verhaal over het leven in, om en aan de rivier. Maar De Bastei is meer dan een historisch museum en zet zich met de afdeling Natuur- en MilieuEducatie en projecten als Operatie Steenbreek in voor klimaatbewust samenleven in de stad!

Met vijf jaar is De Bastei nog een jonkie, maar is - ondanks de covidpandemie - uitgegroeid tot een vaste waarde in het culturele aanbod in Nijmegen. Vooral de locatie op de grens tussen stad en natuur is bijzonder en het terras op de bovenste verdieping biedt misschien wel het mooiste uitzicht van Nijmegen.

Hans Hooijmaijers, directeur De Bastei omschrijft het zo: ‘De Bastei verbindt het leven in de stad met het leven in en aan de rivier. De Bastei brengt daarbij de verbinding aan tussen verleden, heden en toekomst. Zowel binnen als buiten het museum maken we de bezoekers bewust van hun leefomgeving. Hierbij betrekken we actief de bezoekers en de inwoners van Nijmegen, net als onze partners en collega's. Want een groene omgeving zorgt voor blije en gezonde mensen.’

Gratis toegang
In het museum raak je letterlijk het verleden aan van 2000 jaar bouwen aan de rivier, aan de hand van unieke Romeinse muurresten, middeleeuwse stadsvilla's en natuurlijk de overblijfselen van de verdedigingstoren zelf. Je duikt nog veel verder het verleden in wanneer je oog in oog staat met een van de topstukken: de mammoetschedel van Bergharen. Je ziet ook dieren en planten die nu leven in de Gelderse Poort. Zo ontdek je dat er in en rond de stad veel meer leeft dan je denkt! Om het vijfjarig jubileum van De Bastei te vieren krijgen alle bezoekers op 18 mei gratis toegang tot het museum.

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via het entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 - 3297070. Voor meer informatie: www.debastei.nl.  


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen