Inzamelingsactie voor blinde Nijmeegse student Ahmed

Van onze redactie
3 mei 2023
Een blinde student in Nijmegen staat op het punt zijn studie en onderkomen te verliezen, mede vanwege zijn visuele beperking. Vrienden zijn een inzamelingsactie voor hem gestart en willen dit onder de aandacht brengen.
 
De vrienden: "Namens onze vriend en klasgenoot Ahmed (31) schrijven wij dit bericht. Ahmed heeft een visuele beperking; hij is volledig blind. Hij komt oorspronkelijk uit Palestina, maar is sinds Juli 2022 woonachtig in Nijmegen. Ahmed studeert internationaal sociaal werk aan de HAN. Maar mede door zijn beperking staat hij op het punt dakloos te raken.
 
Ahmed is een inspirerend persoon die zijn gezichtsvermogen verloor toen hij 18 jaar oud was door glaucoom. Hij kwam vorig jaar naar Nederland met de hulp van zijn lokale gemeenschap in Palestina en internationale vrienden die genoeg geld inzamelden om zijn eerstejaarskosten van zijn studie te dekken. Zijn droom is om zijn eigen organisatie op te richten om andere visueel gehandicapten in zijn geboorteplaats en mogelijk in het Midden-Oosten te ondersteunen.
 
Ahmed staat echter voor veel uitdagingen en moeilijkheden die zijn toekomst bedreigen. Het geld dat hij verzamelde is niet genoeg om verder te studeren, dus zijn wij een inzamelingsactie voor hem gestart op GoFundMe. Tot nu toe hebben we rond 4.000 euro verzameld, maar we moeten meer mensen bereiken om hem te steunen in zijn studie en levensonderhoud.
 
Een ander probleem is zijn woonsituatie. Omdat hij een internationale student is, mag hij niet langer dan een jaar in zijn kortverblijf wonen, en het feit dat hij 31 jaar oud is maakt het onmogelijk voor SSH& om hem een alternatief te bieden. We hebben met hen gesproken over de situatie en hen gevraagd of ze bereid zijn om een uitzondering of een compromis te maken, maar ze zijn niet bereid om dat te doen. Ahmed heeft geen andere plek om naartoe te gaan en hij is bang om dakloos te worden. Het vinden van een huis in Nijmegen is sowieso al erg moeilijk, maar nu ook door Ahmeds visuele beperking.
 
Ahmed verdient een kans om zijn opleiding en zijn dromen na te streven. Hij heeft zoveel obstakels en tegenslagen in zijn leven overwonnen, en hij heeft nooit de hoop opgegeven. Hij is een rolmodel voor veel klasgenoten en mensen, vooral degenen die visueel gehandicapt zijn of in conflictgebieden leven. Hij heeft veel potentieel en passie om een positief verschil te maken in de wereld."
 

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen