Wouw-lezing: "Ouderenmishandeling: je ziet het pas als je het gelooft"

Van onze redactie
30 april 2023

Wouw (Wijzer OUder Worden) is de organisatie die 50+vrouwen uit Nijmegen en omgeving de mogelijkheid biedt informatie te krijgen over ontwikkelingen op allerlei gebieden. Elke eerste woensdag van de maand is er een lezing in de Ark van Oost, Cipresstraat 154 in Nijmegen-Oost.
Deze is bereikbaar met bus 8, halte Broerdijk. De bijeenkomsten zijn van 14.00-16.00 uur met een uitloop naar 16.30 uur.
Voor de themabijeenkomsten vraagt WOUW géén entree en u hoeft u niet van tevoren op te geven. 

Woensdag 3 mei: "Ouderenmishandeling: je ziet het pas als je het gelooft."

Wist u dat er in Nijmegen ongeveer 580 ouderen jaarlijks te maken krijgen met minimaal één vorm van ouderenmishandeling? Maar wat verstaan we nu precies onder ouderenmishandeling? Hoe herken je het en wat kan je met je vermoedens doen?

Hiske Jaspers is werkzaam bij Veilig Thuis, het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling.
Daarnaast is ze de voorzitter van het Landelijk Platform Bestrijding Ouderenmishandeling en bekijkt ze met verschillende partijen, zoals bijvoorbeeld het Ministerie van Volksgezondheid, hoe er in Nederland meer aandacht voor dit thema moet komen.

Wat velen niet weten is dat het aantal kinderen die jaarlijks mishandeld worden en het aantal ouderen ongeveer gelijk is. Toch zien we en horen we veel minder over de mishandelingen bij ouderen.
Nederland is aan het vergrijzen en juist daarom is het belangrijk dat we met z’n allen de signalen herkennen, maar ook weten wat we moeten dóen met de signalen.
Daarnaast zijn er allerlei tips om de kans op ouderenmishandeling te verkleinen.
Op 3 mei neemt Hiske u mee in dit onderwerp en hoopt, dat u het gaat geloven en het gaat zien!


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen