The Bizarre is Back! Down The Rabbit Hole 2023

Van onze redactie
28 april 2023

Groots en brutaler dan ooit; The Bizarre is back! In deze vernieuwde openluchtclub nemen liveacts, dj’s en meer vloervullende gasten je mee op een all-inclusive wereldreis langs baile funk, amapiano en bubbling tot house, dancehall, hiphop en afrotech. Dubbel zoveel ruimte, dubbel zoveel heat. Het weekend in The Bizarre begint elke dag met de drie uur durende Spiritual Jazz Jam met Bnnyhunna en zijn gasten, gevolgd door een programma vol internationale en lokale dj’s en scene royalty – zoals ballroomdansers onder leiding van choreograaf en Black Pride Ball-oprichter Perry Gits. Maak je op voor een warm weekend in The Bizarre op DTRH23 met:

20 Uñas - Alle billendrillende muziek van Zuid-Amerika komt samen in de dj-sets van deze Peruviaanse; van psychedelische cumbia tot reggaeton en van baile funk tot neoperreo.

Antunes - Achter de decks volgt deze Amsterdamse een strikt Zuid-Afrikaanse koers, vooral hevig bevangen door retehete, hypnotiserende amapiano.

ARAKAZA - Deze flamboyante dj/avonturier koppelt zijn Oost-Afrikaanse roots aan industriële beats (van strenge techno tot Franse gabber, van harde electro tot drum & bass) in opzwepende sets die sidderen van knetterende energie en puur genot.

Bibi Seck - Zin om te zweten? Duik dan halsoverkop in de set van deze Vlaamse dansvloermagneet. Stomende sets vol hiphop, R&B en groovier genres als funk, disco, garage en de dikkere housestijlen.  

Big Freedia - All hail the Queen Diva of Bounce Music, de hotte hiphopvariant uit New Orleans. Van vraag-en-antwoordpartijen tot secondlineritmes, vileine roasts en last but not least: het schudden der billen – en wel in een moordend tempo.

Blay - Deze housemeester houdt van warme vocalen, organische geluiden, zomerse blazers en verdwaalde pianoriedels.

Blck Mamba - Deze Brusselse dj/producer geeft het goede voorbeeld: geniet ervan als je danst. Dat gaat absoluut lukken, op haar vloeiende mix van hiphop en club.

Bnnyhunna Spiritual Jazz Jam - Regisserend vanachter een kluit toetsen betovert deze Amsterdamse multimuzikant de festivalpodia met zijn uit jazz, soul, afro, R&B en hiphop opgetrokken soundscapes, omringd door een veelkoppige band vol percussionisten, blazers en backingvocalisten. Op Down The Rabbit Hole kent ook zijn klokje geen grenzen en openen hij en zijn gasten dagelijks The Bizarre met een drie uur durende Spiritual Jazz Jam.

Chocolate Swirl - Dit Amsterdamse dj-duo draait een wervelende mix van acid, house en techno met highlife, hiplife en andere muziekstijlen uit hun moederland Ghana. Dansdynamiek om je vingers bij af te likken.

Giaderza - Vuurtje? Deze Rotterdam-based selector laat het vonken regenen met uptempo elektronica en een fenomenale vibe die je doorgaans alleen in de underground vindt.

JAEL - Deze dj/producer, zanger en multimuzikant verrast je compleet met zijn wonderwereld van sexy funk en soulvolle R&B, die van daaruit via bass en futurebeats naar amapiano en beyond voert.

Maey - Dromerige beats onder soul, R&B en hiphop, gedrenkt in groovy elektronica. Likje jazz erbij, tikje ambient, stukje lofi en de dansvloer verandert in één groot golvend waterbed.

Nedda Sou - House en techno vormen de basis voor haar sets, maar zwoele vocalen en diepe grooves zijn het trademark van deze Haagse draaitafelkoningin.

OISHĪ - Alsof je op het heetst van de dag in een perfect rijpe perzik hapt. Deze rising star draait precies die melodieuze house- en afrotunes waarvan je hoopte dat ze bestonden.

Philou Louzolo - Deze Rotterdammer komt naar Beuningen met een van de meest ambitieuze albums van het afgelopen jaar op zak, een monument waarop de rijke muziekgeschiedenis van het continent en de diaspora samenkomt.

Prince Pasensi - Deze dj en producer uit de Bijlmer mixt zijn liefde voor elektronica met zijn Surinaamse roots en dat pakt nog lekkerder uit dan je op basis van die ingrediënten zou verwachten.

Rachel Green - Footwork, drum & bass, dubstep en jungle in een linksdraaiende mix die je van begin tot eind bij je lurven heeft. Je voelt je als een kogel in een flipperkast en stiekem is dat wat je altijd al wilde. 

SAIDAH - Deze Amsterdam-based Londense mixt heerlijke hoekige nineties-classics met het beste uit de hedendaagse underground, grossiert in hemelse R&B-vocalen en heeft een voorliefde voor de smakelijkste grooves. 

Sandor Dayala - Deze Nederlandse kratflipper pakt uit met 360-gradenhiphop; van rauwe trap tot zwoele R&B-invloeden en de nieuwste nieuwtjes uit de suburbs van Atlanta en de banlieues van Parijs.

De Schuurman - Bubbling gaat de wereld over, met deze Hagenees als boegbeeld. En terecht. Met zijn sicke mixskills brengt hij next-level energie: uitbundig, knotsgek en explosief, in de zesde versnelling.

Tera Kòrá - De sets van deze Rotterdammer met Curaçaose roots zijn net zo zonnig als de stranden van zijn eiland. ‘Soulswing’ noemt hij zijn stijl, die thermometers overal ter wereld doet ontploffen.

Unruly Phoenix - Repeterende off-beat synths, ontregelende log-drums en verslavende melodieën in een heerlijk loom tempo; wat deze visionaire vaandeldrager van de Nederlandse amapiano-scene vandaag draait, hoor je pas over twee zomers bij de rest.  

Yung Liberaci - De sets van deze Rotterdamse Amerikaan wortelen in house, techno en elektronica, met een diepe liefde voor melodieën, ritmewisselingen en gelaagdheid.

Lees alle uitgebreide info over het programma tot nu toe op downtherabbithole.nl en kom alvast in de stemming met de Spotify-playlist voor The Bizarre. Check ook de officiële DTRH23 Spotify-playlist. Binnenkort worden meer acts bekendgemaakt.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen