Werkstraf voor man na ernstige aanrijding op Hogelandseweg

Van onze redactie
28 april 2023

Op 30 mei vorig jaar vond een ernstige aanrijding plaats op de Hogelandseweg. Een brommerrijder raakte zwaargewond. De automobilist kreeg deze week zijn straf te horen.

De automobilist, werkzaam als pakketbezorger, reed op 30 mei vorig jaar in zijn auto over de Rouwenboscheweg. Hij wilde de Hogelandseweg oprijden en keek naar eigen zeggen twee keer links en rechts en zag geen ander verkeer. Wel zou zijn zicht gedeeltelijk belemmerd worden door een naast de weg geparkeerde, hoger model personenauto. Hij sneed de bocht af toen hij de weg opdraaide en reed een bromfietser aan. Die raakte zwaargewond. Het slachtoffer liep verwondingen in zijn gezicht op en brak zjin arm en knieschijf. Zijn onderbeen werd verbrijzeld. Urenlang was de weg afgesloten voor onderzoek door de politie.

De man werd aangehouden door de politie. Zijn verklaring werd genoteerd en opgenomen in het onderzoek. De man was nooit eerder betrokken bij een aanrijding, terwijl hij meerdere kilometers per dag rijdt voor zijn werk. Eerder deze maand liet de man in de rechtzaal weten dat hij sindsdien voorzichtiger is gaan rijden. Hij had zichtbaar spijt van wat er gebeurd was en moest regelmatig huilen. De officier van justitie nam de tekenen van oprechte spijt en schuld mee in de strafeis: een voorwaardelijke straf en een werkstraf van 120 uur. Mede doordat het rijbewijs van de man belangrijk is voor zijn werk en inkomen.

De dag voor Koningsdag kreeg de man zijn straf te horen. Zijn rijbewijs mag hij houden, maar als hij binnen de komende 6 maanden opnieuw betrokken raakt bij een aanrijding, is hij deze alsnog kwijt. Ook kreeg de man een werkstraf van 120 uur opgelegd. Hoe het nu met het slachtoffer gaat, werd niet bekend in de rechtzaal.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024