Autobrand na plaatsing Facebookbericht; politie doet onderzoek

Van onze redactie
26 april 2023

Afgelopen nacht brandde omstreeks half 1 een auto volledig uit. Een foto van de betreffende auto werd eerder op de dag bij een Facebookbericht gedeeld door een buurtbewoonster. De politie doet onderzoek, maar het bericht lijkt nep te zijn.

De brandweer bluste de autobrand. De politie startte direct een onderzoek naar de brand. Daar kreeg de politie ook melding dat een foto van de auto op social media gedeeld werd, met een verhaal over de eigenaar. ''We hebben de melding over een vermoedelijke kinderlokker onderzocht maar tot nu toe komen er geen concrete aanknopingspunten naar voren'', aldus de politie. Volgens getuigen zou het bericht gemaakt zijn na een ruzie tussen een hulpbehoevende man en een vrouw. De plaatster heeft geen aangifte gedaan en het bericht na de autobrand verwijderd, maar doordat deze door veel mensen gedeeld werd, staat het nog online.

De politie: ''Het is begrijpelijk dat mensen zich door deze berichten zorgen maken. Maar we willen benadrukken dat het onnodig onrust veroorzaakt wanneer je onbevestigde informatie deelt. Daarnaast kan het iemand beschadigen als diegene onterecht beschuldigd wordt. Als je iets deelt, deel dan de oproep om alert te zijn en eventuele (deurbel)camera’s uit te kijken op verdachte situaties. Deel deze beelden of informatie vervolgens met de politie zodat wij ermee aan de slag kunnen.''

Het is onbekend of de eigenaar van de auto aangifte gedaan heeft van brandstichting en/of smaad en laster, of dit later alsnog gaat doen. Mensen die het inmiddels verwijderde Facebookbericht delen wordt verzocht deze ook te verwijderen.

Zelf slachtoffer of getuige geweest van een misdrijf? Doe dan altijd aangifte bij de politie. Aangifte doen of contact opnemen met de politie kan telefonisch via 0900-8844 of het meldformulier. Bel bij spoed 112.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen