Opnieuw vliegt auto uit de bocht van Weijbroekweg

Van onze redactie
26 april 2023

Regelmatig gaat het mis op de Weijbroekweg en vliegt er een auto uit de bocht. De een noemt het racecircuit Lindenholt, de ander vind de bochten te scherp.

Van menig automobilist die uit de bocht vliegt in een van de bochten de van Weijbroekweg is de verklaring dat het glad was. Vaak heeft het geregend. Omwonenden zijn het er allemaal over eens dat er over het algemeen te snel gereden wordt. 

Nadat al tientallen auto's in de berm, op de stoep, in de vijver  en zelfs een auto in een keuken belandde, plaatsen de gemeente verhogingen, bomen en betonnen paaltjes langs de weg. Deze hebben tot op heden nog geen auto's tegengehouden. Eerder dit jaar reed een auto een boom uit de grond en belandde op de kop.

Nu ging het opnieuw mis. Meerdere betonnen paaltjes zijn uit de grond gereden en de auto kwam op het fietspad voor de woningen tot stilstand. De politie vergat de pers te informeren en kan geen verdere informatie over de oorzaak geven. De gemeente zal de paaltjes later vervangen.

Omwonenden kijken er niet meer van op als er weer een auto uit de bocht vliegt, maar maken zich wel zorgen over andere weggebruikers. Mensen laten hun honden uit langs de weg, voetgangers en fietsers lopen en rijden langs dezelfde weg. Of er meer stappen ondernomen gaan worden om het risico te verkleinen, is niet bekend.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen