Boek: '100 jaar Radboud Universiteit in 101 beelden'

Van onze redactie
26 april 2023

De feestelijkheden bij het honderdjarig bestaan van de Radboud Universiteit wordt kracht bijgezet met een jubileumboek, 100 jaar Radboud Universiteit in 101 beelden. Hierin beschrijven journalisten Paul van den Broek en Bea Ros op bijzondere wijze een levende geschiedenis van de Radboud Universiteit.

Een geschiedenis in beelden
Journalisten Paul van den Broek en Bea Ros kozen een originele invalshoek voor hun geschiedschrijving van 100 jaar Radboud Universiteit. Uit elk jaar, van 1923 tot en met 2023, selecteerden ze één contemporain beeld als uitgangspunt voor een verhaal. Vervolgens doken ze niet alleen de archieven in, maar voerden ze ook gesprekken met ooggetuigen, nabestaanden, collega’s, studenten of met de afgebeelde hoofdpersonen.

Levende universiteit
In een caleidoscoop van honderd-en-een beelden en verhalen komt de Nijmeegse universiteit tot leven. De auteurs blikken niet louter terug, maar verbinden gebeurtenissen uit het verleden nadrukkelijk met het heden. Ze tonen de universiteit als een dynamische gemeenschap van wetenschappers en studenten, van mensen in ontwikkeling, met vragen, ambities en dromen.

Radboud Festival
Het eerste exemplaar van het boek wordt op donderdag 11 mei uitgereikt aan Daniël Wigboldus, voorzitter van het college van bestuur, als onderdeel van het Radboud Festival. Op deze dag wordt samen met studenten, alumni, (oud)medewerkers en buurtbewoners gevierd dat de Radboud Universiteit 100 jaar bestaat. Dat gebeurt in de vorm van een festival (15.00-23.00 uur) op de campus met onder meer live artiesten, dj’s en inspirerende sprekers. De toegang is gratis.

100 jaar Radboud Universiteit in 101 beelden. Uitgeverij Boom. € 29,95. Tot stand gekomen met steun van Stichting Reinier Post.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen