Nijmeegse zwemvereniging Aqua-Novio'94 voorkomt degradatie uit Eredivisie

Van onze redactie
25 april 2023

In een kolkend zwembad de Vrolijkheid te Zwolle werd de slotronde van de nationale zwemcompetitie afgelopen zaterdag gezwommen. Voor de Nijmeegse ploeg stond er veel op het spel.Al jarenlang is de Nijmeegse zwemvereniging een goede, vaste middenmoter in de Eredivisie van de zwemsport. Dit seizoen kampte de ploeg met veel blessures, zieken en de naweeën van de pandemie. Mede daardoor stonden de Nijmegenaren bij aanvang van de laatste wedstrijd op de zestiende plek. De beste veertien verenigingen behouden hun plek in de Eredivisie. De nummer vijftien tot en met achttien degraderen naar de Eerste Divisie.

De grote groep naar Zwolle afgereisde zwemmers voorkwamen het ergste. Deze slotronde behaalden ze een verdiende tiende plek. Dankzij deze prestatie wisten de zwemmers degradatie te voorkomen. Hooftrainer Tim Furer geeft aan dat hij trots is op de teamprestatie: “Onze zwemmers hebben het samengedaan. Er is gestreden voor elke seconde. Het was één team, één taak! We hebben het geflikt!”

Meedoen in de hoogste klasse van Nederland is een belangrijk doel voor de Nijmeegse ploeg. Over een aantal jaar zal het nieuwe zwembad in de Winkelsteeg worden opgeleverd. Hierdoor wordt het voor de zwemvereniging mogelijk om met nog betere middelen te werken. Daarnaast kan de vereniging met bijna duizend leden de extra ruimte goed gebruiken.

Over Aqua-Novio'94
Aqua-Novio'94 is de grootste zwemvereniging van Nijmegen en omstreken. De vereniging bestaat uit de afdelingen zwemles, wedstrijdzwemmen, waterpolo, synchroonzwemmen, masters en waterbasketbal. De vereniging is een van de grootste zwemverenigingen van Nederland. Daarnaast is de vereniging nauw betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe zwembad.


Dit bericht delen:

Advertenties