Vertelconcert De Grens, door Ekatharina Levental op 2 juni

Van onze redactie
27 april 2023

Uitnodiging Vertelconcert Ekaterina Levental op 2 juni in de Dominicuskerk.

De Grens
Het vertelconcert De Grens is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina Levental, uit de periode waarin zij als 16-jarige vluchteling aankwam in Nederland. In een indrukwekkende one-woman-show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in diverse opvangkampen.

Achtergrondinformatie
We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander met veel humor en begrip. Ekatarina laat op ontroerende en confronterende wijze zien hoe het leven is in een niemandsland, als enkel de hoop nog rest.

De Grens is het vervolg op de succesvolle voorstelling De Weg die eerder op 24 september 2019 in onze Effata/Dominicuskerk plaatsvond. In die voorstelling vertelde zangeres en harpiste Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet-Unie. Een weg die eindigt in een veilig politiebureau op de Wallen in Amsterdam. De voorstelling De Grens begint daar waar De Weg eindigt. Een jonge vrouw, die vecht voor haar bestaansrecht, dwars door grenzen, voorbij het oordeel. De Grens vertelt je een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met humor en prachtige muziek.

‘Ik zal alles doen om iemand te mogen zijn.’

Ekaterina Levental studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (DE) en Rotterdam

Datum: vrijdag 2 juni 2023
Tijd: 20.00 uur
Plaats: Effata/Dominicuskerk aan de Prof. Molkenboerstraat 7 in Nijmegen-Oost
Entree: Vrijwillige bijdrage


Dit bericht delen:

Advertenties