Gemeente: "Er wordt weer gemaaid"

Van onze redactie
24 april 2023

Het is weer voorjaar. De natuur komt op gang. De vogels fluiten volop, de lammetjes mogen weer in de wei. De bomen, planten en bloemen gaan weer groeien. Dan breekt ook de tijd aan dat de gemeente Nijmegen gaat maaien.

Maaien gebeurt om bloeiende bermen te krijgen en te behouden. Het voorkomt dat er spontaan struiken en bomen gaan groeien. We willen juist meer bloeiende kruiden of een speelgebied of hondenuitlaat terrein. Meer dan 65% van het grasoppervlak in Nijmegen maait de gemeente op een ecologische manier. De gemeente maait daar 1 of 2 keer per jaar. 

De gemeente meldt hierover: "De beste tijd van maaien is helaas meestal als de kruiden vol in bloei staan. Omdat wij niet alles tegelijkertijd maaien en de kruiden langer of vaker bloeien, behouden we bloeiende bermen en groenstroken. Hierdoor is er ook voldoende voedsel en schuilgelegenheid voor insecten en andere dieren om te kunnen overleven. 

Grasvelden waar inwoners ontspannen, spelen en sporten maait de gemeente bijna elke week. Denk hierbij aan een veld om te voetballen of de hond uit te laten. 

Verkeersveiligheid staat voorop. Waar het nodig is maait de gemeente deze locaties ook vaker dan 2 keer per jaar."

Wilt u meer informatie over het maaibeheer in Nijmegen, kijk dan op de website nijmegen.nl/nieuws/nieuwsdossiers/maaien


Dit bericht delen:

Advertenties