Oranjeconcert in de Stevenskerk op de moderne toer

Kunst en cultuur
Tekst: Oranjeconcert Nijmegen | Foto: Lars Schwachöfer
24 april 2023

Evenals vorige jaren wordt 27 april in de Stevenskerk weer het traditionele Oranjeconcert gegeven. Invulling en opzet zijn dit keer in twee opzichten moderner dan in eerdere edities.

Voor het eerst zingt er een speciaal voor die dag samengesteld projectkoor van ruim 70 zangers en zangeressen. Op het programma van het Projectkoor Oranjeconcert Nijmegen 2023 staat een eigentijds werk van de bekende Nederlandse HaFa-componist en dirigent Jacob de Haan.
Uitgevoerd wordt zijn fraaie, indrukwekkende en vooral zeer toegankelijke Missa Brevis voor gemengd koor uit 2006. Voor de aanwezigen belooft het een spannende en interessante luisterervaring te worden.
Deze Missa Brevis van de 21ste eeuw wordt omlijst met klassieke koormuziek zoals Jesus bleibet meine Freude BWV 147 van Bach en Ave verum KV 618 van Mozart.
Uiteraard zingt ook de sopraansoliste Claudia Wijers weer mee. Zij vertolkt onder meer delen uit Mozarts befaamde motet Exsultate, jubilate KV 165.
Begin en eind van het Oranjeconcert vormen het Wilhelmus en het Domine salvum fac.

De muzikale leiding van de uitvoering op Koningsdag is in handen van Diederik Elings-Oude Nijhuis en Maarten-Jan Dongelmans.

Wanneer: donderdag 27 april 2023 van 20:00 tot 21:30 uur
Entree: Vrij (uitgangscollecte)
 

Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen