Indische Literaire Salon bij OBG met Patricia Tjiook-Liem en Patrick Wouters

Van onze redactie
24 april 2023

Indische Literaire Salon Nijmegen
Zondag 30 april
Oud Burgeren Gasthuis (OBG), Prof. Cornelissenstraat 2, Nijmegen
Aanvang 13:00 uur, einde 16:00 uur
Entree: 7 euro (graag contant)

Opgave steunpuntnijmegen@pelita.nl
Al aangemeld? Dan hoeft u niets te doen

Een literaire middag met geluiden uit Indonesië, Nederland en Suriname. Welkom!

Sprekers: Patricia Tjiook-Liem en Patrick Wouters
Interviews en presentatie: Peter van Riel

Chinezen uit Indonesië
Er wonen tussen de vijftig- en honderdduizend etnische Chinezen in Nederland. Rond de achtduizend van hen heeft een Indonesische achtergrond. Chinese Indonesiërs kwamen vanaf het einde van de 19de eeuw uit Nederlands-Indië naar Nederland, voornamelijk om te studeren, later ook als repatriant of om de sociale onrust te ontwijken die in Indonesië vaak op hen wordt afgewend. Patricia Tjiook-Liem neemt ons mee langs de belangrijkste perioden in de onderbelichte geschiedenis van deze gemeenschap en laat de worsteling zien van de Chinezen in en uit Indonesië.

Patricia Tjiook-Liem is gepromoveerd op de rechtspositie van de Chinezen in Nederlands-Indië 1848–1942. Voor haar is hun geschiedenis bron van onderzoek gebleven. Zij is voorzitter van de Stichting Chinese Indonesian Heritage Center (CIHC).

Chinezen in Indonesie
De geschiedenis van een minderheid

Patricia Tjiook-Liem
Walburg Pers
ISBN 978 94 6249 9867

Patricia Tjiook-Liem (foto: archief P. Tjiook-Liem)

Een Indisch-Surinaamse vriendschap
Vlucht in de werkelijkheid is het verhaal van de vriendschap tussen twee Indische jongens; bevriend sinds hun twaalfde. Vervreemd van elkaar rond hun zeventiende. Weldra verliezen ze elkaar volledig uit het oog als Erik verhuist. Dertien jaar later vindt een onverwachte ontmoeting plaats. Vanaf dat moment pakken zij de draad van hun vriendschap weer op. Aan de hand van een gezamenlijk boekproject wordt hun vriendschap en Indische familiegeschiedenis ontrafeld. Vlucht in de werkelijkheid verhaalt over vriendschap en familierelaties. Met terugblikken op gebeurtenissen in Nederland, Indonesièˆ en Suriname. Patrick Wouters werkt als communicatieadviseur bij de Rijksoverheid en als dagvoorzitter.

Vlucht in de werkelijkheid
Patrick Wouters
Uitgeverij Brave New Books
ISBN 978 94 646 5693 0

Patrick Wouters


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen