FC Groningen – NEC komende dinsdag uitgespeeld zonder publiek

Tekst via NEC | Fotografie: Geert Timmer
23 april 2023

De gestaakte Eredivisiewedstrijd tussen FC Groningen en N.E.C. wordt op dinsdagmiddag 25 april om 15.00 uur uitgespeeld. Dat heeft het competitiebestuur betaald voetbal besloten in overleg met de lokale autoriteiten in Groningen. Het duel werd zaterdagavond 22 april in de 18e minuut gestaakt nadat de assistent-scheidsrechter werd geraakt door een beker met vloeistof die uit het publiek werd gegooid. De stand was nog 0-0.

In de onlangs aangescherpte maatregelen van de KNVB, gericht op de veiligheid op het veld, staat dat als een speler of (assistent)scheidsrechter vanuit het publiek met een voorwerp wordt geraakt, de scheidsrechter besluit om direct de wedstrijd definitief te staken.

Uitgangspunt
Bij een gestaakte wedstrijd is het aan het competitiebestuur betaald voetbal om vast te stellen wat met het restant van de wedstrijd moet gebeuren. Uitgangspunt is dat de wedstrijd wordt uitgespeeld, omdat dit past bij een eerlijk verloop van de competitie en wedstrijden zo veel mogelijk op het veld moeten worden beslist. In die lijn heeft het competitiebestuur betaald voetbal besloten dat FC Groningen – N.E.C. zal worden uitgespeeld.

Zonder publiek
De lokale autoriteiten hebben bepaald dat het restant van de wedstrijd zonder publiek moet worden uitgespeeld. Verder worden de resterende minuten gespeeld onder zoveel mogelijk gelijke omstandigheden als ten tijde van het staken van de wedstrijd.

Teleurstelling
Algemeen directeur Wilco van Schaik reageert op de beslissing om de wedstrijd komende dinsdag te hervatten: “We zijn teleurgesteld in de beslissing die is gemaakt. We hebben gevraagd om meer rusttijd. Onze spelers zijn midden in de nacht teruggekomen in Nijmegen, hebben vandaag een vrije dag en morgen kan er nog één keer worden getraind. Dat is een voorbereiding van één training. Uiteraard begrijpen we de beslissing van alle partijen en was definitief staken gisteravond de enige optie, maar het geeft een wrang gevoel dat we (ons inziens) worden benadeeld terwijl we geen schuld hebben. De lokale overheid, onder leiding van de burgemeester van Groningen, gaf deze datum als enige optie en het competitiebestuur van de KNVB heeft dit overgenomen en wij hebben het geaccepteerd. We gaan daarnaast nog met KNVB in gesprek over de kosten die we voor deze wedstrijd(en) hebben gemaakt, zowel voor onze supporters als voor de club. We gaan de handschoen oppakken en dinsdag voor drie punten strijden in Groningen. Daar ligt voor ons nu de focus, zodat we in de race blijven voor de play-off plekken.”


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen