Jeugdige Nijmeegse ijshockeyers worden landskampioen in Tilburg

Van onze redactie
22 april 2023

Vorige week werden de U15 Red Eagels uit Den Bosch landskampioen in Tilburg. Met 3-1 versloegen zij HIJS HOKIJ uit Den Haag. Het Bossche team bestaat uit spelers uit de wijde regio. Maar liefst vier van hen komen uit Nijmegen.

Milan Orth, Niek de Graaf, Dio de Boer en Daylin den Hartog, het enige meisje in het team, zijn maar wat blij met het resultaat. Als je ijshockey op topsportniveau beoefen, kost dat een hoop energie. Naast talent vergt het een ijzersterke discipline.

De vier spelers bezoeken in Nijmegen de middelbare school, volgen net zoals hun leeftijdsgenoten alle lessen, maken braaf hun huiswerk en bereiden zich voor op toetsen.

Drie keer per week rijden ze in de avonduren naar Den Bosch om te trainen. Milan is leerling van de SSgN, een Topsport Talentschool waar topsporters wat meer faciliteiten hebben. Daarom traint hij ook nog in één keer in de ochtend extra. In het weekend zijn de wedstrijden. Voor uitwedstrijden moeten ze het hele land door.

Veel tijd om te chillen hebben deze kids niet. Het  goed plannen van school, trainingen, wedstrijden en reizen vraagt alles. Zonder de steun van hun ouders lukt het overigens ook niet.

Alhoewel de spelers met ijshockey begonnen zijn in Nijmegen, hebben zij en hun ouders al dat gereis naar Den Bosch graag voor hun sport over. De doorstroommogelijkheden zijn volgens hen beter, alleen al omdat er daar meer jeugdteams zijn. En door de perikelen rondom ijsbaan Triavium zijn de zorgen voor de toekomst van het Nijmeegse ijshockey alleen maar groter geworden.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen