Open dag 22 april - De Rubberfabriek aan de Biezen 1

Van onze redactie
21 april 2023

Zaterdag 22 april is de open dag van de nieuwe hotspot 'De Rubberfabriek'. Op deze dag kun je vrij rondlopen en meedoen aan tal van activiteiten op de nieuwe locatie van Riverland Healthcentre, Riverland Dance Academy, Velocity en Oefenruimte.nu!

De open dag zal buiten de bedrijven om voor ieder die het wil een kennismaking zijn met het vele groen wat te vinden is op het terrein van de voormalige fabriek van EKI op De Biezen 1.

Op 22 april om 13:00 uur is de officiële opening door de initiatiefnemers onder het genot van een hapje en drankje.

De Mix
De Rubberfabriek is een mix tussen sport, cultuur, milieu en maatschappelijk belang voor iedereen in  Nijmegen-West en ver daarbuiten. Het duurde even voordat de nieuwe tijdelijke bestemming goedgekeurd werd door de gemeente, maar nu is er een goede samenwerking gevonden tussen de ondernemers en de gemeente. Zowel binnen als buiten is er tijdens de open dag veel te doen voor jong en oud!

Zo kun je tijdens deze dag van 10.00 tot 17.00 uur meedoen aan:

  • Springkussens en meer voor de kids
  • Diverse dansvoorstellingen door onder andere Jazz out, Pas de char & Let’s roll Nijmegen
  • Workshop Elektronische live muziek in de Music Villa
  • Popop art Feestelijke opening met 2 Exposities
  • Dansen op Tropical, Afro beats
  • Open zangworkshop door Vocal Center
  • Proefrit op een echte cargobike
  • Stratenkennisspel: ken jij de stad net zo goed als een fietskoerier?

Mens en milieu
De Rubberfabriek wil zich inzetten voor de mens en het milieu. Zo vind je in de Rubberfabriek de fietskoeriers van Velocity. Door middel van duurzame logistieke oplossingen dragen zij hun steentje bij aan het milieu en de leefbaarheid in de stad. Riverland Healthcentre is de grootste industriële gym met verenigingsgevoel, Riverland Dance Academy is een plek waar dans, theater en muziek verbonden worden. Oefenruimte.nu biedt niet alleen de gelegenheid om te repeteren, maar ondersteunt ook beginnende en professionele bands bij het opbouwen van hun netwerk, zodat ze verder kunnen komen in de muziekwereld.

Ben je door dit artikel geïnteresseerd geraakt? Kom dan op zaterdag 22 april en bereid je voor op een uitdagende dag vol inspirerende en gezonde activiteiten op een nieuwe plek waar iedereen welkom is!


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen