Loop jij ook mee met de Students Fight Cancer Run?

Van onze redactie
22 april 2023

Je bent in de bloei van je leven. Lekker aan het studeren en met vrienden aan het genieten van je studententijd. En dan, als donderslag bij heldere hemel, krijgt iemand in jouw omgeving de diagnose kanker. Je studententijd is in een keer niet zo onbezonnen meer zoals voor die tijd.

Hier willen acht Nijmeegse studenten verandering in brengen. Sinds studiejaar 2022 hebben zij hun krachten gebundeld binnen Students Fight Cancer Nijmegen. Voorzitter Peep Simons: “Gedurende het studiejaar 2022-2023 ondernemen wij verschillende activiteiten om geld op te halen voor het Radboud Oncologie Fonds. Hiermee zorgen we ervoor dat er meer onderzoek naar kanker kan worden gedaan in het Radboudumc.”

Rondje Park Brakkenstein
De studenten worden enthousiast als ze vertellen over hun nieuwste activiteit: de Students Fight Cancer Run. Op 3 juni a.s. zal in Park Brakkenstein het startschot klinken voor de eerste editie. Lotte Besselaar is medeverantwoordelijk voor de invulling van de run. “Deelnemers lopen 2 rondjes van 2.5 km. Dat is extra leuk, want halverwege de run, komen de lopers langs het publiek. Daar zullen de lopers worden toegejuicht zodat zij het tweede rondje nóg sneller gaan lopen. Na afloop zal er een after-party zijn in Sportcafé The Yard van het Radboud Sportcentrum.” Tijdens deze run willen ze zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar kanker in het Radboudumc. Lotte: “Je kunt je individueel inschrijven, maar hoe leuk is het om mee te doen als team met jouw dispuut, jouw studentenhuis, jouw vriendengroep of bijvoorbeeld jouw hockeyteam. Sowieso mag iedereen hieraan deelnemen, dus student of niet, iedereen is welkom. Vraag je vrienden, familie en bekenden om jou te sponsoren.”

Origineel Students Fight Cancer hardloopshirt
Studenten in Maastricht gingen hen al voor. Peep: “Daar wordt al voor de derde keer de run gehouden en wordt het ieder jaar groter. Voor ons is de uitdaging om dit minimaal te evenaren. Volgens ons moet dat zeker lukken. Nijmegen is met de Zevenheuvelenloop en de Stevenloop een echte hardloopstad. We willen iedere hardloper warm laten lopen voor deze unieke Nijmeegse loop. Bij deelname ontvang je een origineel Students Fight Cancer hardlloopshirt. Wie wil dat nou niet?”

Inschrijven
Deelnemers kunnen zich aanmelden via https://sfcnijmegen.voorradboudfonds.nl/. Lotte: “We starten dit jaar met een run van 5 km en willen dat volgens jaar uitbreiden naar 10 km en een wandeltocht. Maar eerst gaan we ervoor zorgen dat deze eerste editie een groot succes wordt.”

Foto: Deelnemers Students Fight Cancer Run in 2022 in Maastricht (Foto: Students Fight Cancer Maastricht) 


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024