100 jaar Trekvogels in woord en beeld

Van onze redactie
21 april 2023

Voetbalvereniging  Trekvogels heeft in 2022 zijn honderdjarig bestaan uitbundig gevierd, de feestelijkheden het hele jaar werden druk bezocht. De vereniging heeft als ware ingezetene van Nijmegen-Oost zijn naam van sportiviteit, plezier en binding met de mensen in de wijk volop kunnen bevestigen. 

Een prachtige weergave van het reilen en zeilen van de buurtclub wordt gevormd door het jubileumboek dat voor deze gelegenheid is verschenen. Niet alleen de sportieve successen krijgen aandacht. Ook de betekenis van de club voor de wijk, voor de vele families die aanvankelijk hun vaders/zonen en later ook hun moeders/dochters de velden zagen bevolken, de relaties die ontstonden en de nakomelingen die dat gaf.

Er wordt een woordje gewijd aan plaatselijke coryfeeën, bekende leden als Frans Timmermans, Pieter Derks, aan de profs die de vereniging heeft opgeleid, naast jonge leden die vanuit Trekvogels hun eerste schreden richting de top van het Nederlandse voetbal zetten. Onze burgervader de heer Bruls geeft met een warm betoog inzage in zijn eigen actieve voetbaljaren bij deze karakteristieke club.

Een mooi woord wordt nog gewijd aan de derby-sfeer tussen de andere grote voetbalclub in Nijmegen-Oost, Orion, vroeger medegebruiker van Sportpark Kwakkenberg en, helaas voor de spannende onderlinge ontmoetingen, inmiddels in hogere klassen belandt. Kortom, het plezier dat gevonden werd in de sportieve vrijetijdsbesteding die voetbal is, komen in woord (80 pagina’s) en beeld (115 foto’s) mooi voor het voetlicht.

Het boek is nog in ruime oplage beschikbaar en zeer de moeite waard om een tijdsbeeld van Nijmegen-Oost te verkrijgen en herinneringen op te halen aan ‘...zoals het eens was..”. Een mailtje naar boek100jaartrekvogels@gmail.com is voldoende om dit tijdsbeeld gratis en voor niets te verkrijgen. Indien u uw adres toevoegt, zal het boek bij u thuis (in en rondom Nijmegen, tot eind mei) afgeleverd worden. Daarnaast kan een exemplaar afgehaald worden bij het clubhuis van Trekvogels, sportpark Kwakkenberg, Luciaweg 25, Nijmegen.

 Zo vindt weer een juweel van Nijmegen-Oost een plaats in uw boekenkast!


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen