Nieuwe namen Vierdaagsefeesten bekend

Van onze redactie | Fotograaf: Jan Willem de Venster
20 april 2023

Van 15 t/m 21 juli wordt Nijmegen weer even de hoofdstad van Nederland: tijdens Vierdaagsefeesten wordt de hele stad één groot festivalterrein! Er zijn meer dan 1000 acts te zien op ruim 45 podia, met de breedst denkbare programmering.

De nieuwe namen variëren dan ook van Ammar, John de Bever en Wolter Kroes tot Anneke van Giersbergen en Luwten, en van Bonnie St. Claire en Imca Marina tot Outsiders. Daarnaast is er ruim baan voor aanstormend muzikaal talent en populaire dansconcepten. Overdag vind je bovendien kinderprogramma, straattheater, lezingen en workshops.

De fijnste Hollandse hits van Ammar, John de Bever, Wolter Kroes, Peter Beense en Joël Borelli vind je in de Molenstraat. Ga uit je plaat bij Outsiders (Matrixx at the Park) of Het Feestteam (Matrixx Live aan de Kade). Het Hertogplein pakt uit met Marco Schuitmaker, Bonnie St. Claire, Hike, Robert Pouwels, Suitz, DJ Barry Paf, New Leaf, Marcel Swerissen en DJ Kit-T. Op het Faberplein vind je Imca Marina, The Legends, The Night Flight en Thirty Dancing. Op de Grote Markt hef je het glas met Disco Snolly, Achtung, Disco Daddies, Remember the 70’S 80’S & 90’S, Antje Apfelkorn & die Kaiserbrötchen en Proost!. Meezingen met de liveshows van Jackfire, The Euros, Straatwaarde, Q5 New Style en De Triesto’s doe je op het Koningsplein.

De line-up van de Stevenskerk is aangevuld met Anneke van Giersbergen en Luwten x B.O.X (kaartverkoop gestart). Het Valkhof Festival stelt je voor aan Chibi Ichigo, Elmer, Lambrini Girls en Baby Volcano. Super Natural Selection, The John Hayes Project en Yeeehaa treden op op het Mariënburgplein. Grenzeloos genieten kun je ook op De Kaaij met The Square Keys, Los Moustros, Chef Defect, Bootleg Betty, Smell the Horse - A Neil Young Experience, PEBB, Duende, Groove Invaders + DJ Stuntman Bart, Geenius, Yotta en Miss MaryLane. Blue Mask, Myra Pilar, Etan Huijs, Simplify, JEF and the Pennies from Heaven, Black Hat White Hat, The Swim, Maarten van Praag en Faure vind je op de Ramblas.

Zin om te dansen? Voor Rewind, Happy Feelings, KissKiss en Zer00’s Heroes ga je naar Kelfkensbos Festival. Nonchelange, Willy Organ en Teleromeo staan op Park Kronenburg. Smaakmarkt laat je bewegen met Honey Honey, Jiwe Jiwe, Binnenstebuiten en de Platenbus. Hot Stuff, Satisfexy en Amy and more zie je bij Credible.

Eerder werden al de eerste 80 bevestigde artiesten bekend gemaakt, waaronder La Fuente, Paul Elstak, Flemming, Ch!pz, Σtella, Frans Duijts, Sef, The Partysquad, The Boy Next Door, John West, Jannes, Frankie and the Witch Fingers, Elephant en Ladaniva. Uiteraard zijn Nijmeegse helden Ronnie Ruysdael, Nijmeegse Annie en Bennie Solo ook van de partij, evenals vele gezellige coverbands.

Hiermee is bijna de helft van het programma bekend, er volgen nog veel meer artiesten! Het complete programma tot nu toe is te vinden op vierdaagsefeesten.nl of in de Vierdaagsefeesten-app.

Vierdaagsefeesten Nijmegen
Zaterdag 15 t/m vrijdag 21 juli 2023
Dagelijks vanaf 12:00 uur (na 00:30u diverse binnenprogramma’s) 
Gratis toegang, met uitzondering van de concerten in de Stevenskerk (foto onder) en Sint Jacobskapel 

Over de Vierdaagsefeesten Nijmegen
In ruim 50 jaar is de Vierdaagsefeesten uitgegroeid tot het grootste evenement van Nederland en een van de grootsten van Europa: verspreid over zeven dagen vinden ruim anderhalf miljoen bezoekers hun weg naar Nijmegen. Maar de ambitie is niet: groot, groter, grootst. Van de 50 grootste evenementen van het land, staat de Vierdaagsefeesten óók bovenaan de lijstjes staan als het gaat om sfeer: op Vierdaagsefeesten vind je de prettigste sfeerbeleving van Nederland! 

Stichting Vierdaagsefeesten maakt, samen met talloze partners, een duurzaam evenement van betekenis, met een grote positieve maatschappelijke impact. Op de Vierdaagsefeesten komen mensen en generaties samen, in een veilige, fijne omgeving waar je uit je comfort zone kunt treden en open staan voor nieuwe ervaringen. Voel de ruimte om te genieten, het beste van jezelf te laten zien en je wereld te vergroten. Vier de feesten!  


Dit bericht delen:

Advertenties