Couwenbergstraat afgesloten vanwege politie-actie

Van onze redactie
19 april 2023

De politie heeft de Couwenbergstraat afgesloten tussen de Hatertseweg en de Duvensteinstraat.

In het raam van een appartement op de 2e verdieping stond een man in een andere taal te schreeuwen. Meerdere mensen belden 112 omdat zij bang waren dat de man uit het raam zou springen. Enkele omstanders dachten zelfs dat de man een mes vast hield. Dit bleek niet het geval. Van dichtbij zagen de agenten dat de man een mobiele telefoon vasthield. Na enige tijd proberen kregen agenten contact met de man, die gebrekkig Engels sprak, maar de man weigerde naar binnen te gaan. Wel kwamen agenten steeds meer te weten over de man. Hoewel de man niet suicidaal was, werd er wel rekening gehouden met het risico van vallen of springen.

Volgens omwonenden gaat het om een man uit Letland of Polen. Zij kennen hem als iemand die regelmatig veel alcohol drinkt. De politie kan niet ingaan op de situatie of het motief van de man. Een Poolse voorbijganger laat weten dat de man in een Pools dialect roept dat mensen weg moeten. Omdat niemand weet wat de man roept, staan e rinmiddels tientallen mensen te kijken naar de man in zijn raamkozijn.

Een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies en het Quick Response Team van brandweer Utrecht zijn aangekomen om de man veilig naar binnen te halen. Beide teams zijn gespecialiseerd in werken en reddingsacties op hoogte.

Omstreeks 19.30 uur werd een reddingskussen door de brandweerlieden onder het raam geschoven. Niet veel later viel het arrestatieteam de woning in. Via het dak gingen twee leden aan touwen door het raam. De overige leden vielen door de voordeur binnen. De man is veilig aangehouden en middels een hoogwerker naar beneden gehaald. De politie zoekt uit wat de aanleiding voor het gedrag van de man is geweest.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen