Subsidie urban sport en cultuur vanaf mei

Van onze redactie
19 april 2023

Vanaf 1 mei is er een nieuwe subsidie voor urban sport en cultuur. Om Nijmeegse jeugd laagdrempelig kennis laten maken met urban sport & cultuur. En om jongeren zelf iets te laten organiseren.

Organiseert u een Urban Sport en cultuurproject in Nijmegen? Is uw project toegankelijk voor iedereen en vindt dit plaats vóór 31 december 2023? Dan kunt u subsidie aanvragen. U kunt de subsidie aanvragen van 1 mei tot 1 november 2023. Deze subsidie is voor organisaties en (jonge) makers, om nieuwe projecten te realiseren. Ook wil de gemeente Urban toegankelijk maken voor een groter publiek.

Urban is afkomstig uit de straat- en hiphopcultuur. Urban Sport & cultuur bestaat in verschillende vormen, zoals muziek, video, beeldende kunst en andere creatieve uitingen van jongeren in steden. Het heeft een sterke jongerencultuur, die zich niet helemaal thuis voelt in de wetten en regels van de traditionele cultuur. Het is opzoek naar vrijheid en creativiteit. Creatieve jongeren die geïnspireerd raken door ontmoetingen op straat, via internet en die via sociale media hun leeftijdsgenoten vinden. Bijvoorbeeld freerunning, skateboarding, breakdance, streetdance, hiphop en graffiti.


Dit bericht delen:

Advertenties