Lezing Joep Dohmen over 'Iemand zijn, filosofie van de persoonlijke vorming'

Van onze redactie
18 april 2023

April is de Maand van de Filosofie. Op donderdagavond 20 april ontvangt boekhandel Dekker v.d. Vegt in hartje Nijmegen filosoof Joep Dohmen voor een inspirerende lezing over zijn nieuwe boek 'Iemand zijn, filosofie van de persoonlijke vorming'. 

In dit boek laat Joep Dohmen zien op welke manieren wij ons kunnen ontwikkelen tot zelfstandige en betrokken mensen. Hoe kunnen we ons leven vormgeven? De lezing begint om 19.00 uur, graag aanmelden via 024-3020130 of info@dekkervdvegt.nl.

We leven in een vloeibare tijd. Er zijn zoveel invloeden en zoveel opties. Er klinken zoveel stemmen en er is zoveel lawaai. Hoe kunnen we daarin overeind blijven en onszelf bewaren? Het is wel degelijk mogelijk dat we onszelf beter gaan begrijpen. We kunnen onze emoties en verlangens onderzoeken en gaandeweg ontdekken wat we echt willen. We zijn de voorbije decennia onze zelfdiscipline kwijtgeraakt en moeten dus opnieuw gaan oefenen. Hoe moeilijk de omstandigheden intussen ook zijn, we kunnen leren omgaan met de vele versnellingen en met meer aandacht leven in het hier en nu. We moeten weer leren om elkaar te waarderen en de onderlinge verschillen te verdragen. De voornaamste opdracht van vandaag is dat we het huis van de aarde weer bewoonbaar maken. Bij deze zoektocht naar praktische wijsheid kan de filosofie ons helpen. Iemand zijn van Joep Dohmen is een inspirerend boek over hoe je eigen levenspad te bewandelen: niet egocentrisch, maar authentiek en bewust van anderen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen