Cursus Omgaan met borderline voor familieleden

Van onze redactie
19 april 2023

Voor familieleden en naastbetrokkenen van mensen met een Borderline persoonlijkheidsstoornis organiseert Pro Persona Connect vanaf dinsdagavond 5 september de cursus ‘Omgaan met borderline’. Tijdens de cursus wordt uitleg gegeven over het ziektebeeld, maar centraal staat het omgaan met borderline gedrag.

Het hebben van een Borderline persoonlijkheidsstoornis is zwaar voor diegene die het overkomt, maar ook voor familieleden/naasten kan het erg lastig zijn. Het contact met elkaar verloopt soms moeizaam, met daarbij veel teleurstelling en frustratie en wanhoop aan beide kanten. Naasten kunnen hierdoor zelf overbelast raken en gezondheidsklachten ontwikkelen zoals piekeren, stress, vermoeidheid en een gevoel van machteloosheid.

In de cursus ‘Omgaan met borderline’ leren naasten hoe het gedrag van degene met een Borderline persoonlijkheidsstoornis hen beïnvloedt en hoe ze zich anders kunnen gedragen. Door met anderen te praten en inzicht te krijgen in de situatie kan voorkomen worden dat gevoelens zich opstapelen en tot problemen leiden. Dit helpt om overbelasting te voorkomen, maar helpt ook degene met borderline.

De cursus wordt door de deelnemers als positief en helpend ervaren. Het merendeel van de cursisten geeft aan dat de ervaren belasting als gevolg van het omgaan met borderline gedrag is afgenomen.

Quote van een deelnemer: ‘Ik heb handvatten in omgang met mijn partner gekregen. Inzicht waar ik wel en geen invloed op heb (zijn gedrag). Bewust worden van mijn grenzen en het belang deze goed af te bakenen’.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur. Er wordt gestart op dinsdag 5 september van 18.00-20.00 uur in Nijmegen. Geïnteresseerde inwoners van de gemeenten Nijmegen, Wijchen, Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen of Lingewaard kunnen zich aanmelden via tel. 026-3124483 of preventie@propersona.nl Vooraf zal er een kennismaking zijn met de preventie medewerker. Voor deelname wordt een eigen bijdrage van € 30,- gevraagd.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen