Concert 'Requiem voor de levenden' in Titus Brandsma Gedachteniskerk

Van onze redactie
18 april 2023

Bij een Requiem denken we meestal aan muziek die, binnen de traditie van de katholieke ‘dodenmis’, gecomponeerd is ter nagedachtenis aan de overledenen. Het Latijnse woord Requiem betekent ‘Rust’. De nabestaanden wensen de overledenen rust toe, na de aardse woelingen van het leven.

Een eeuwige rust.
Dan Forrest, de componist van het Requiem dat op 23 april om 15.30 uur door kamerkoor Kalliope en Panta Rhei wordt uitgevoerd in de Titus Brandsma Gedachteniskerk aan het Keizer Karelplein, noemt zijn requiem expliciet: ‘Requiem for The Living’, een requiem voor de ‘levenden’.

Het is intrigerend dat hij vanuit zijn diepe religieuze overtuiging, een Requiem heeft geschreven met een ándere bedoeling, dan het ritueel van de uitvaart in katholieke sfeer te verklanken. Hij draait het om.
Hij ziet zijn werk als een ‘gebed om rust’ bínnen het leven, die ons een weg biedt om door onvermijdelijke pijn, tegenslag of rouw heen te gaan.
‘Ik heb die rust zelf nodig’, zegt hij in een interview. ‘Het vertrouwen dat er na de worsteling, rust en aanvaarding komt. Ik zou graag willen dat de mensen die luisteren, dat vertrouwen óók kunnen vinden.’

Koop hier je tickets.
Lees voor meer achtergrondinformatie de flyer:


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen