Verticale dansers bij voorstelling ‘Dans naar de Hemel’ in de Stevenskerk

Van onze redactie
17 april 2023

Op 13 en 14 mei landt de erfgoedparade in Nijmegen met de voorstelling ‘Dans naar de Hemel’. De Stevenskerk aan Sint Stevenskerkhof 62 te Nijmegen wordt overgenomen door verschillende dansers en freerunners, die op, aan, buiten en in de kerk spectaculair danstheater laten zien.

De voorstelling ‘Het Geheim van de Markthal’ is onderdeel van de erfgoedparade, een reizend feest van verbinding en verwondering waarmee iconische gebouwen nieuwe invullingen krijgen.  

Ellen Klaus, productieleider erfgoedparade: “Het publiek krijgt in Nijmegen een spektakelstuk te zien; een voorstelling die de mogelijkheden van de Stevenskerk als culturele locatie volledig benut. Stichting Ropes Aligned heeft een nieuwe voorstelling gemaakt met dansers, freerunners en spannende orgelmuziek. Het publiek gaat op avontuur door de Stevenskerk en geeft er samen met de artiesten nieuwe betekenis aan.”

Natasja Bode en Suzanne de Bekker, artistiek leiders van Ropes Aligned/ Dans naar de Hemel: “Wij brengen een energieke voorstelling met professionele dansers, muzikanten en topatleten. In deze nieuwe voorstelling dagen wij het publiek uit om de grote monumentale kerk op een totaal andere manier te beleven. Enorm spannend om dit soort voorstellingen in de Stevenskerk te spelen.” 

Kaarten voor de voorstelling ‘Het Geheim van de Markthal’ kosten € 12,50 voor volwassenen en € 9,75 voor kinderen t/m 12 jaar en deelnemers van de VriendenLoterij. Alle informatie is te vinden op www.erfgoedparade.nl

De erfgoedparade is een initiatief van BOEi met steun van de VriendenLoterij. Culturele makers krijgen de kans om nieuwe voorstellingen te bedenken en leegstaand erfgoed te activeren. De voorstellingen zijn gericht op een breed publiek; laagdrempelig en betaalbaar. De erfgoedparade komt graag in contact met meer culturele makers en locaties om samen nieuwe ideeën vorm te geven. 

Over de erfgoedparade 
De erfgoedparade is een initiatief van non-profit erfgoedorganisatie BOEi en kan bestaan dankzij een bijdrage van de VriendenLoterij. De erfgoedparade wil een structurele samenwerking tussen culturele makers en leegstaand erfgoed tot stand brengen. Door de voorstellingen laagdrempelig en betaalbaar te houden wil de erfgoedparade een nieuwe publieksgroep aantrekken. Daarnaast is het een innovatieve manier van omgaan met leegstaande gebouwen, die plekken van betekenis worden. Plekken die anders pas na jaren van plannen, lobbyen en restaureren ontsloten kunnen worden voor het publiek. 

Over de Stevenskerk te Nijmegen 
De Stevenskerk vertelt de geschiedenis van bijna acht eeuwen Nijmegen, de oudste stad van het land. De stad was onder Karel van Gelre een belangrijk machts- en handelscentrum in Europa. Dat zie je aan de kathedrale uitstraling van de kerk. In de Tweede Wereldoorlog had de Stevenskerk het, net als de Nijmegenaren, zwaar te verduren. Maar gelukkig herrees de kerk tijdens de periode van wederopbouw en gaf de stad en haar inwoners hun trots terug. Zie: www.stevenskerk.nl

Voor meer informatie: 
Ga naar www.erfgoedparade.nl 
Of neem direct contact op met:
Ellen Klaus, Productieleider erfgoedparade: ellen@erfgoedparade.nl 
Michiel Rohlof, Communicatie erfgoedparade: michiel@erfgoedparade.nl 
Livia Spies, Communicatie erfgoedparade : livia@erfgoedparade.nl 
Tickets: tickets@erfgoedparade.nl 

Sociale media kanalen
Facebook  facebook.com/profile.php?id=100085614228739
Instagram instagram.com/erfgoedparade
Linkedin linkedin.com/showcase/erfgoedparade
Twitter twitter.com/erfgoedparade
Youtube youtube.com/channel/UCBoexnfUrl_sLC1a_zPz84Q
Tiktok tiktok.com/@erfgoedparade


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen