Proef met energiezuinig witgoed voor Nijmegenaren in de bijzondere bijstand

Van onze redactie
12 april 2023

Nijmegenaren die recht hebben op bijzondere bijstand en witgoed aanvragen, krijgen vanaf 1 mei 2023 alleen nog maar een vergoeding voor energiezuinig witgoed. Omdat energiezuinig witgoed vaak duurder is, krijgen deze inwoners een hogere vergoeding van maximaal €600,- voor een nieuw product. Het gaat hierbij om koelkasten, koel-vriescombinaties en wasmachines.

Besparing van energiekosten
De proef gaat 1 mei 2023 in en duurt 8 maanden. De ambitie is om na deze periode een vervolg te geven aan het verstrekken van energiezuinig witgoed. Om energiearmoede te verzachten wil de gemeente Nijmegen inwoners die recht hebben op bijzondere bijstand een energiebesparend product aanbieden. Zij hebben weinig eigen middelen om een vaak duurder energiebesparend product aan te schaffen. Met een verplichte aanschaf van een energiezuinig apparaat worden energiekosten bespaard.

Witgoed moet hoge energielabels hebben
Om witgoed te kunnen aanschaffen moeten de producten hoge energielabels hebben. Zo moet een wasmachine energielabel A of B hebben.

Bijzondere bijstand is een vergoeding vanuit de gemeente voor noodzakelijke kosten die inwoners zelf niet kunnen betalen. Aanvragen van bijzondere bijstand kan via de website van de gemeente Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen