Posters 'Ben je oké?' op straat over ongewenst seksueel gedrag

Van onze redactie
11 april 2023

Ongewenst seksueel gedrag is niet oké; ook niet op straat, in de kroeg of bij de studentenvereniging. Daarom hangen er deze week overal in de stad posters op straat en in de horeca. Daarmee roept de gemeente Nijmegen op om elkaar te helpen als je denkt dat iemand wordt lastiggevallen, of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. Vraag dan aan degene die het overkomt: 'Ben je oké?'. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen zich veilig voelt.

Praat samen over de grens
Op de posters staan 4 Nijmegenaren, die ook boegbeeld zijn van de gemeentelijke campagne Praat samen over de grens. Deze campagne is opgezet voor en door Nijmeegse mannen. Zij willen het gesprek openen over seksueel grensoverschrijdend gedrag richting vrouwen.

Vier Nijmegenaren (Roché Nieuwendam/hip-hop artiest Roscovitsch, ex-NEC-voetballer Daan Disveld, kickbokskampioen Perry Ubeda en jongerenwerker Tobias van Keulen) kijken in deze campagne naar hun eigen gedrag en praten hierover met elkaar. Want door het gesprek over grenzen uit de taboesfeer te halen dragen we samen bij aan een prettige sfeer en veilige stad voor iedereen.

Op nijmegen.nl/overdegrens staan podcasts waarin de mannen dit gesprek samen voeren en je vindt er tips voor het voeren van een goed gesprek over de grens. Ook kun je je inschrijven voor een gratis workshop.

Ben je oke?
Ben je oké is een landelijke campagne van de Rutgers, kenniscentrum seksualiteit, tegen ongewenst seksueel gedrag. Op de website Benjeoke.nl staan ook toolkits bedoeld voor horeca, festivals, poppodia, clubs en studentenleven om ongewenst gedrag te signaleren en voorkomen.

 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen