Dode en verdwenen katten in Wolfskuil

Van onze redactie
8 november 2013
Kat Sammie is beschoten en moet nu een voorpoot missen. Dit is de tweede beschoten kat van hetzelfde gezin. Al sinds 2005 verdwijnen er regelmatig katten rond het Ridderspoor.  De Dierenpolitie onderzoekt de zaak nu en vraagt om informatie.

 “Wij wonen hier nu negen jaar en we zijn al een aantal katten kwijtgeraakt. Daarom mag de kat hier alleen overdag nog naar buiten. Toen in september het luikje een keertje niet goed dicht zat was het meteen weer mis: de kat kwam aangeschoten thuis. Ik snap best dat mensen last kunnen hebben van katten maar dit doe je gewoon niet, dit gaat veel te ver.”


Sammie’s poot blijkt niet te redden. De luchtbukskogel heeft diverse botten versplinterd en de poot moet geamputeerd worden. Kosten: 637 euro. Op de 3e foto is Sammie te zien, net na zijn operatie (foto eigenaresse)


De eerste voorganger van Sammie verdween al in 2005, 1 jaar oud. Daarna kwam in 2006 Guusje, dit keer wel gechipt, die verdween spoorloos toen hij 6 maanden was. In 2008 wordt de 1,5 jaar oude poes dood in de tuin gevonden. Sectie wees uit dat ze gestorven was door een luchtbukskogel in haar long. Er wordt aangifte gedaan bij de politie maar dat haalt niets uit. Toen Sammie afgelopen zomer plots verdween werden er 100 flyers rondgebracht en opgehangen. Gelukkig, maar gek genoeg werd Sammie in Weurt op het industrieterrein teruggevonden.


Op de flyer kwamen een aantal reacties van buurtbewoners binnen wiens kat ook verdwenen of verwond was. Evelien woont op het Ridderspoor en haar kat Vlekkie werd in 2008 al twee keer vermist en beide keren ook op het industrieterrein in Weurt teruggevonden. Toen Vlekkie voor de derde keer verdween is ze nooit meer teruggevonden. De 2 katten die ze nu heeft zijn allebei al een keer met een kapot geschaafde snuit thuisgekomen.


Een ander gezin heeft dezelfde ervaringen: in 2008 sterft plots hun gezonde kater door nierfalen, dit zou door vergiftiging kunnen zijn gekomen maar dit blijft een raadsel. In 2009 wordt ook hun kat beschoten met een luchtbuks en hiervan wordt aangifte gedaan. Het jaar erop verdwijnt de kat spoorloos. In 2011 overleeft hun kat een schot van een luchtbuks en de laatste kat verdween dit jaar ook weer zonder spoor.

Volgens een andere buurtbewoonster hangen er zeer regelmatig postertjes met foto's van vermiste poezen.

Dierenpolitie vraagt om vreemde gebeurtenissen rondom katten te melden


De meeste incidenten gebeurden in de hoek van de Wolfskuil bovenaan bij de Graafseweg, grofweg tussen de Nieuwe Nonnendaalseweg, de Koninginnelaan en de Violenstraat. Maar de katten zouden ook iets verder van huis kunnen zijn geweest.


De Dierenpolitie heeft deze zaken nu in onderzoek genomen en vraagt iedereen de vermissingen en verwondingen, ook al is dat langer geleden, te melden.

Dit lijkt zich al jaren af te spelen dus kan het van belang zijn in het onderzoek. Heeft u  schoten van een luchtbuks gehoord of kunt andere dingen melden, bijvoorbeeld over het vangen en vervoeren van de katten naar Weurt neem dan contact op met de Dierenpolitie in Nijmegen via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook uw verhaal mailen via onze redactie: redactie@nieuwsuitnijmegen.nl


Dit bericht delen:

Advertenties