Succesvolle voorstelling Mismuis (6+) voor het laatst in Theater het Badhuis

Van onze redactie
6 april 2023

Theatergroep Kwatta stopt, maar laat naslagwerk vol kunst achter

Jubileumboek
Van 26 april tot en met 7 mei speelt Theatergroep Kwatta de voorstelling Mismuis (6+) in Theater het Badhuis in Nijmegen. Tijdens de voorstellingen is het jubileumboek '20 jaar Kwatta, veel KUNST en vliegwerk' te koop: Kwatta’s laatste stempel op het Gelderse jeugdtheaterlandschap.

Mismuis in reprise
Mismuis is een avontuurlijke voorstelling, met veel poppen, animatie en muziek, over een dappere muis die als muis dan misschien wel mislukt is, maar als Mismuis gelukkig heel geslaagd blijkt te zijn. De voorstelling is een reprise van de succesvolle productie die al door een wereldwijd publiek van maar liefst 41.543 mensen gezien is. In het voorjaar komt dezelfde cast en crew, waaronder de acteurs Steven Stavast, Siem van Leeuwen, Remco Melles en Hans Thissen, weer bij elkaar om de voorstelling in het Badhuis te spelen.

Kunst en vliegwerk
Naast de voorstelling wil Theatergroep Kwatta ook haar 20-jarig bestaan vieren en daarom werkt de groep momenteel aan het jubileumboek 20 jaar Kwatta, veel KUNST en vliegwerk. Dit boek bevat de mooiste verhalen, foto's en ervaringen van de afgelopen 20 jaar en zal tijdens de voorstellingen van Mismuis (in beperkte oplage) te koop zijn in Theater het Badhuis. Om de productiekosten te kunnen dekken, heeft Kwatta een crowdfunding campagne via voordekunst opgezet waaraan nog steeds kan worden gedoneerd.

Het einde van een tijdperk
Theatergroep Kwatta maakt onder leiding van artistiek leider Josee Hussaarts al 20 jaar lang hoogwaardig en spraakmakend jeugdtheater. Het gezelschap heeft inmiddels nationaal en internationaal faam verworven en weet jong en oud te betoveren en te inspireren met hun creaties. Helaas moet Theatergroep Kwatta wegens gebrek aan structurele subsidie stoppen. Mismuis zal daarom de laatste voorstelling zijn die zij zullen maken. Kaarten voor de voorstelling Mismuis (6+) zijn verkrijgbaar via www.kwatta.info.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024