NEC laat het in de eerste helft liggen tegen PSV: 2-4

Tekst via NEC | Foto's: Broer van den Boom / Geert Timmer
1 april 2023

NEC heeft voor de tweede keer dit seizoen een nederlaag in eigen huis moeten slikken. De formatie van trainer Rogier Meijer maakte vooral in de eerste helft een zeer matige indruk en verloor uiteindelijk met 2-4 van PSV. Oussama Tannane zorgde met twee schitterende doelpunten na rust voor een iets draaglijkere eindstand.

Na de interlandperiode, waarin Jasper Cillessen twee keer het doel van het Nederlands elftal verdedigde en een keer de nul hield, hervatte NEC de competitie met een thuiswedstrijd tegen PSV. De cijfers vooraf waren niet ongunstig voor de Nijmegenaren, die dit seizoen in de eigen Goffert moeilijk te verslaan zijn en topclubs als Ajax en Feyenoord al op een gelijkspel hielden. Het eerste schot op doel was dan ook van NEC-makelij en kwam van de voet van Tannane, die na een lange rush ruimte had om met rechts uit te halen en de handschoenen van PSV-keeper Drommel vond. De eerste kans aan de andere kant van het veld was wel raak. Cillessen kon een lastig schot van Simons niet goed genoeg verwerken en daardoor tikte De Jong van dichtbij raak: 0-1.

Van die tik moest NEC duidelijk even bekomen. PSV was feller, wekte de indruk liever te willen winnen dan de Nijmegenaren en strafte laks voetbal van de thuisploeg na ruim twintig minuten nogmaals af. Een indraaiende vrije trap werd niet adequaat verdedigd en dat gaf Boscagli de kans om simpel de 0-2 in te koppen. De nieuwe tegenslag zorgde echter niet voor meer dadendrang bij NEC, dat de fut leek te missen om er een echte wedstrijd van te maken. Dat het voor rust ook nog 0-3 werd, was dan ook geen verrassing. Na slordig balverlies counterde PSV over links naar een doorbraak en was het Veerman die het beslissende zetje gaf. Meer onheil bleef de formatie van Rogier Meijer voor rust bespaard.

Aan het begin van de tweede helft was het wel alweer raak voor PSV. De rechterkant van NEC lag open en dat gaf Simons de gelegenheid om Van Aanholt in stelling te brengen, wiens voorzet bij de tweede paal binnen werd gegleden door De Jong. Een kansloze exercitie leek na die 0-4 onafwendbaar voor de mannen uit de Keizerstad, maar na een uur spelen zorgde Tannane voor een sprankje hoop. De spelmaker van NEC vond de korte kruising met een snoeiharde uithaal (1-4), redde de eer en hoopte met zijn goal het Nijmeegse vuurtje nog aan te kunnen wakkeren. Meijer hoopte hetzelfde, want hij bracht met Pedro Marques en Ibrahim Cissoko twee nieuwe aanvallende opties en dat zorgde zowaar voor paniek achterin bij PSV.

Marques dwong Drommel namelijk meteen tot een lastige redding en de daaropvolgende hoekschop werd door Philippe Sandler bijna tegen de touwen geknikt. Toch ontketende het geen stormloop op het Eindhovense doel en dus wist iedereen in de Goffert vijf minuten voor tijd dat er geen resultaat gehaald zou worden. Dat er in de slotfase toch nog even feestgevierd kon worden door de fans van NEC, was te danken aan Tannane. Zijn tweede goal was een kiezelhard ingeschoten vrije trap (2-4), waardoor de marge teruggebracht werd naar twee en de tweede helft in elk geval ‘gewonnen’ werd door de Nijmeegse ploeg. Het vizier kan dus toch nog met een redelijk gemoed richting volgende week, wanneer FC Emmen op zondag op De Oude Meerdijk de tegenstander is.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen