Fix je shit: campagne als regel-reminder voor jongeren

Van onze redactie
30 maart 2023

In de week van het geld (nog tot 2 april) heeft de gemeente Nijmegen de campagne ‘Fix je Shit’. Deze campagne is bedoeld voor jongeren van 16 tot en met 27 jaar als reminder om hun shit te fixen: zorgverzekering, donorregistratie, inschrijven voor een sociale huurwoning, noem maar op. 

Waarom deze campagne?
Wanneer jongeren 18 worden, zijn ze financieel onafhankelijk. Dit betekent dat ze verantwoordelijk zijn voor hun eigen financiën en de administratie die hierbij komt kijken. Het aanvragen van een eigen DigiD, het afsluiten van een zorgverzekering, zorgtoeslag aanvragen of het registreren als donor. Veel verantwoordelijkheden die op hen afkomen en het te laat, of niet goed regelen van deze zaken kan zorgen voor schulden of ander ongemak. De gemeente Nijmegen helpt de jongeren hun zaken goed te regelen met de Fix je shit-campagne.

Inhoud van de campagne
Via nijmegen.nl/fixjeshit kunnen jongeren een vragenlijst invullen en zien wat ze nog moeten regelen. Deze site wordt ook gepromoot op onderwijsinstellingen door het Fix je shit-team en er start een online campagne. Ook ontvangen jongeren die 18 worden een verjaardagskaart waarop staat wat ze nog allemaal moeten regelen. Jongeren die hulp nodig hebben bij het regelen van hun zaken kunnen terecht bij de JongerenStip.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024