Expositie in het Kerkje van Persingen kruipt onder je huid

Van onze redactie
1 april 2023

Op zaterdag 15 en zondag 16 april exposeert Jannie Benthem haar werk over identiteit en vergankelijkheid onder de titel HUID/SKIN in het kerkje aan de Persingensestraat 7 in Persingen. U bent welkom van 11.00 tot 17.00 uur, de toegang is gratis.

Er zijn kunstwerken te zien in zeer diverse verschijningsvormen: van keramiekbeelden tot installaties, van foto’s tot video’s en schilderijen. Jannie Benthem laveert vaak tussen tegenstellingen, wat een spanning oproept bij de kijker: liefelijkheid en angst, creatie en afbraak, donker en licht. Daarbij probeert ze te raken aan wat voorbij de woorden en de dagelijkse werkelijkheid ligt.

Jannie Benthem toont onder andere haar nieuwe serie keramische vrouwbeelden genaamd “Introspectie’. Het maakproces van één van deze beelden is vorig jaar gefilmd door de gerenommeerde filmmaker Rolf Orthel voor zijn documentaire ‘Maken is het mooist’. Hier zijn fragmenten uit te zien op de expositie.

Kunsthistorica Iris Dik opent op zaterdag 15 april om 14.00 uur de expositie met een inleiding op het werk van Jannie Benthem.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024