Aanhouding na schietincident en korte achtervolging

Van onze redactie
29 maart 2023

Vanavond vond omstreeks 19.30 uur een schietincident plaats. De verdachte is na een achtervolging aangehouden.

De politie kreeg even na 19.30 uur melding van een schietincident op de Nassausingel. Waarop geschoten werd is nog niet bekend. Tijdens een achtervolging gooide de verdachte zijn pistool uit de auto op de Eerste Walstraat. Ook ramde de bestuurder een paaltje. Uiteindelijk kon de auto in de van Berchenstraat klemgereden worden. Agenten trokken hun wapens en richtten deze op de auto en de inzittenden.

De agenten voerden een zogenaamde BTGV (Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten) uit. Hierbij worden de vuurwapens gericht en worden een vuurwapengevaarlijke verdachte en eventuele andere inzittenden uit de auto gepraat. Wanneer geen direct gehoor gegeven wordt aan de instructies van de agenten, kunnen waarschuwingsschoten of zelfs gerichten schoten gelost worden.

De Eerste Walstraat werd afgezet door de politie. Het vuurwapen is door agenten veiliggesteld en in beslag genomen. Ook werd na mogelijke andere voorwerpen gezocht. De verdachte is aangehouden en naar het politiebureau vervoerd voor verhoor. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen