Leerlingen Yuverta vmbo winnen zilver in finale NK tuinontwerp & -aanleg

Van onze redactie
29 maart 2023

Jan en Yesse, leerlingen van Yuverta vmbo Nijmegen, stonden 23 maart in de nationale finale van Skills talents in de Rai Amsterdam. De twee jongens uit Nijmegen en Balgoij (Wijchen) hebben eind januari de regionale wedstrijd gewonnen en wonnen in Amsterdam zilver op het onderdeel Tuinontwerp & -aanleg.

Na maandenlange voorbereiding, voorrondes en kwalificatiewedstrijden, kregen de vmbo-ers donderdag de kans om hun vaardigheden te tonen voor vakjury. De wedstrijddag werd geopend door ministers Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Wiersma van primair en voortgezet onderwijs.

Goed team
De school is trots op Jan en Yesse. “De jongens zijn enorm gemotiveerd, de drive om te winnen was hoog. Ze hebben weken na schooltijd geoefend om zo goed mogelijk voorbereid te zijn” aldus Laura Nielen, docent Groen van Yuverta en begeleider van deze Skills finalisten. De samenwerking tussen Yesse en Jan heeft zijn vruchten afgeworpen: van alle deelnemers sleepten zij op dit onderdeel zilver in de wacht!

Talenten
Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor vmbo-leerlingen. Via een voorronde op de eigen school en een kwalificatiewedstrijd kan een team in de nationale finale komen. Daar strijden de deelnemers in teams om de beste te worden van Nederland. Er zijn tien verschillende vakrinchtingen binnen Skills Talents.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024