Alzheimer Regio Nijmegen: 'Onvergetelijke Kookclub'

Van onze redactie | Foto: Alzheimer Nederland
30 maart 2023

Eén keer per maand, op de eerste dinsdag van de maand (vanaf 4 april), wordt er in de keuken van wijkcentrum Dukenburg (Meijhorst 70-39) geschild, gesneden, geroerd, gebakken, gelachen, gepraat en tenslotte gegeten. Kosten € 7,50 per persoon (dus € 15,- per koppel). Er kunnen maximaal tien koppels, dus één persoon met dementie en een naaste, meedoen. Aanmelden kan bij kookclub.nijmegen@alzheimervrijwilligers.nl.

Iemand die dement wordt, kan nog veel
Zelfs bij gevorderde dementie kunnen veel mensen de dingen die ze ‘altijd’ hebben gedaan. Huishoudelijk werk, voor veel vrouwen (en mannen) een levenslange gewoonte, hoort daarbij. De was vouwen, breien en haken, ramen lappen – als eventuele fysieke problemen niet in de weg zitten. En natuurlijk geldt dat ook voor vele handelingen bij het koken!
De Onvergetelijke Kookclub borduurt daarop voort. Het is een plek waar mensen met dementie samen met een naaste terecht kunnen om samen met anderen een heerlijke driegangenmaaltijd te bereiden en samen te eten. Natuurlijk onder leiding van een ervaren kok van Resto van Harte en ondersteund door vrijwilligers.
Deze Onvergetelijke Kookclub is een initiatief van Alzheimer Nederland, regio Nijmegen, en de activiteit is met nadruk bedoeld voor iedereen uit de hele regio (dus niet alleen uit Nijmegen, maar ook de omliggende gemeenten).

 De kok en een vrijwilligster


Dit bericht delen:

Advertenties