'Van niets naar iets': een inspiratiebron voor mensen met autisme

Van onze redactie
29 maart 2023

Wereld Autisme Dag
Op zondag 2 april is het Wereld Autisme Dag. Met het uitbrengen van het boek 'Van niets naar iets - Een autobiografie over een jongen met autisme die streeft naar een grotere acceptatie voor mensen met autisme' wil Déwa Janssen uit Nijmegen de maatschappij een spiegel voorhouden. Anno 2023 bestaan er namelijk nog altijd vooroordelen over mensen met autisme. Is het niet eens tijd om deze vooroordelen de wereld uit te werken?

Verschijningsdatum 31 maart
In dit boek neemt de auteur de lezer op autobiografische wijze mee door zijn leven en zoektocht naar acceptatie. Hij hoopt met dit boek mensen met een ‘beperking’ of een gebrek aan zelfvertrouwen te inspireren om, ondanks alle vooroordelen, het beste van hun leven te maken. Want ook hem lukte het om van niets naar iets te gaan. Dit inspirerende boek wordt vanaf vrijdag 31 maart uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Over de auteur
Déwa is nog maar een paar weken oud als hij wordt gescheiden van zijn tweelingbroertje en wordt opgevoed door zijn oom en tante. Al snel blijkt dat Déwa anders is dan andere kinderen. En wanneer hij zes jaar oud is wordt hij gediagnosticeerd met autisme, iets wat de rest van zijn leven zal gaan bepalen. Zijn omgeving geeft hem al snel de indruk dat hij dom is en nooit iets zal gaan bereiken. Telkens weer wordt er getwijfeld aan zijn capaciteiten. Maar gelukkig komen er ook mensen op zijn pad die wél in hem geloven: ‘Laat je nooit door andere mensen naar beneden halen en blijf altijd in jezelf geloven!’ In deze autobiografie laat hij ondanks zijn autisme zien hoe hij van niets naar iets is gekomen.

ISBN 9789464685916 - € 22,50


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen