Basteicafé: Kraijenhoff, een groot Nijmegenaar

Van onze redactie
28 maart 2023

De naam Kraijenhoff (of Krayenhoff) is in Nijmegen niet te missen: de Krayenhofflaan, het Krayenhoffpark, de Krayenhoffkazerne en sinds kort het nieuwe wooncomplex Park Fort Krayenhoff op de plek van het voormalige fort. Wie was dan die Kraijenhoff? Op donderdag 13 april is het Basteicafe gewijd aan deze bijzondere Nijmegenaar.

Cornelis Kraijenhoff (1758-1840), geboren en getogen in Nijmegen, was in zijn leven medicus, natuurkundige, waterstaatkundige, topograaf, militair ingenieur en zelfs minister van oorlog.

Jan Hobbelen, verzamelaar van kaarten en boeken van Kraijenhoff, vertelt over zijn bemoeienis bij het in kaart brengen van Nederland op basis van de driehoeksmeting, het metrisch stelsel en zijn aandacht voor waterstaat en de loop van rivieren. Na de pauze vertelt Jelmer Krom, senior adviseur communicatie Waterschap Rivierenland, over het plan en de verwezenlijking van het nieuwe Park Fort Krayenhoff.

De presentatie is in handen van Eric Brouwer. De sfeervolle muzikale omlijsting door huis-dj's Jan-Willem Koolen en Maarten van de Ven plus de catering van DROOM! de Bastei maken deze avond compleet.

Tijd: 20.00 - 22.30 uur.
Kosten: € 5,00.
Aanmelden: Schrijf je van tevoren in via debastei.nl/basteicafe35. Let op: het aantal toegangsplaatsen is beperkt!  

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via het entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 - 3297070. Voor meer informatie: www.debastei.nl.  

Fort Kraijenhoff 1826-1914


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024