Logistieke wervingscampagne gestart op basisschool Klein Heyendaal

Van onze redactie | Fotograaf: Press Play
27 maart 2023

Sinds een aantal jaren bezoekt de Logistieke Roadshow vele middelbare scholen in heel Nederland. Op maandag 27 maart startte een pilot op basisscholen. Een week lang worden de bovenbouwleerlingen van maar liefst vijf verschillende basisscholen bezocht. Speciaal voor deze doelgroep is er een interactief en aansprekend programma samengesteld. Hiervoor is de samenwerking gezocht met influencer Rutger Vink.

De leerlingen worden welkom geheten door de presentator en krijgen uitleg over het programma. 

Het doel van deze pilot is om leerlingen al op jonge leeftijd te laten zien hoe belangrijk logistiek is in het dagelijkse leven en dat het bovendien ontzettend leuk is om in de sector werkzaam te zijn.

De Logistieke Roadshow Kids was maandag te vinden op het schoolplein van basisschool Klein Heyendaal in Nijmegen, op dinsdag bij basisschool De Borgwal in Bemmel, op woensdag bij basisschool Adelbrecht-Windekind in Groesbeek, op donderdag bij basisschool De Oversteek in Nijmegen/Lent en op vrijdag bij basisschool Petrus Canisius in Nijmegen op de Grote Markt in Nijmegen. Het programma start dagelijks tussen 8.30u – 9.00u en eindigt aan het begin van de middag.

De pilot is een initiatief van Logistics Valley. “We zijn trots op het feit dat de Logistieke Roadshow op middelbare scholen de afgelopen jaren zo’n groot succes is geweest waardoor we dit nu ook onder de aandacht kunnen brengen op basisscholen”, aldus initiatiefnemer van de Logistieke Roadshow op het VMBO en de HAVO, Ben Hendriks van Logistics Valley.

Tijdens de Logistieke Roadshow Kids ervaren leerlingen door middel van vier verschillende challenges wat er allemaal komt kijken bij logistiek. Voordat ze beginnen aan de challenges ontvangen zij een digitale briefing van niemand minder dan Rutger Vink. Iedere challenge brengt hen dichter bij het einddoel en daarmee de oplossing voor het vraagstuk van Rutger.

De challenges variëren van een skelterparcours tot een puzzel van minipallets. Maar er wordt ook een beroep gedaan op de kennis en de fijne motoriek van de leerlingen.

De start van de roadshow bestaat uit een briefing in een vrachtwagen door Rutger Vink.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen