Canisius College houdt kunstveiling voor Stichting 'Mijn Liefste Wens'

Van onze redactie
27 maart 2023

Klas 3vc van het Canisius College in Nijmegen organiseert een kunstveiling voor een goed doel. Dit is in het kader van het project “Moneymakers” van het vak economie.

De kunstveiling is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden op zaterdag 8 april van 12:00 uur tot ongeveer 16:00 en vindt plaats op het Canisius College op locatie Berg en Dalseweg 207 Nijmegen. Voorafgaand aan de veiling is er nog een kijkdag waar mensen kunnen kijken naar de tentoongestelde kunstwerken, deze kijkdag is op vrijdag 7 april van 08:30 uur tot 17:00 uur. Op zaterdag vlak voor de kunstveiling is er ook nog mogelijkheid om kunstwerken te bekijken van 09:00 uur tot 11:00 uur. Voor meer informatie over tijden, locatie en foto’s van de kunstwerken kunt u kijken op de website van het Canisius College.

De leerlingen van gymnasium-klas 3vC hebben de laatste paar maanden hard gewerkt aan dit project. Hiervoor hebben ze contact opgenomen met bekende kunstenaars uit Nijmegen en omgeving. Er zijn al meer dan 40 kunstwerken door de leerlingen opgehaald, deze zijn allemaal gedoneerd door de kunstenaars. Ook kunst schenken? Mail naar kunstveiling@canisiuscollege.nl.

Het project wordt met de hele klas gedaan en wordt ondersteund door hun economiedocent, de heer Ali Salur. Ze leren door dit project professioneel en hard te werken.

Burgemeester Bruls opent de veiling om 12:00 uur en hij blijft tot 13:00 uur. Daarna wordt de veiling voortgezet door andere bekende Nijmegenaren.

De opbrengst van de veiling gaat naar een goed doel: Stichting Mijn Liefste Wens. Het is een onafhankelijke stichting die projecten realiseert voor alle kinderen die zijn opgenomen in het Radboud UMC, Maartenskliniek en CWZ. Ze maken het verblijf van deze kinderen in het ziekenhuis leuker door voor afleiding te zorgen, zoals het inrichten van een speelhoek. Voor meer informatie over de stichting: www.mijnliefstewens.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen