Bewonersinitiatief goedgekeurd: Routewijziging 4Daagse in Weurt definitief

Van onze redactie
23 maart 2023

Tijdens de 104de editie van de 4Daagse wandelden de deelnemers, onder aanmoediging van familie, vrienden en aanwonenden, door de Pastoor van der Marckstraat in Weurt-Noord. Deze routewijziging werd aangevraagd door een groep enthousiaste inwoners en krijgt nu een permanent karakter.

Pastoor van der Marckstraat in Weurt. Fotograaf: Ger Loeffen

Terugblik
In 2015 werden tijdens de 4Daagse werkzaamheden verricht aan het kruispunt Van Heemstraweg/Kerkstraat. Hierdoor werd de route op de tweede dag van de 4Daagse omgeleid via de Pastoor van der Marckstraat. Deze aanpassing bleek een groot succes, voor zowel lopers als publiek. De lopers liepen door de authentieke dorpsstraat van Weurt-Noord.

Deze routewijziging was destijds bedoeld als eenmalig. Echter, de enthousiaste reacties van wandelaars en bewoners was voor een groep inwoners een goede reden om te vragen of deze aanpassing vaste vorm kon krijgen. De gemeente Beuningen diende daarom bij Stichting DE 4DAAGSE het verzoek in om dit mogelijk te maken.

Pilotjaar 2022 was een succes
Zodoende werd 2022 een pilotjaar waarin de gemeente Beuningen en Stichting DE4DAAGSE bekeken of de route definitief wordt aangepast. Beide partijen zijn enthousiast over deze aanpassing. Op de route valt voor de wandelaars onderweg meer te zien en het publiek heeft een beter zicht op de deelnemers. De Weurtse initiatiefnemers zijn erg blij met deze definitieve routewijziging: “Het pilotjaar was voor ons een groot succes. We vinden het fantastisch dat de 4Daagseroute nu structureel door de Pastoor van der Marckstraat loopt en we er elk jaar samen met de wandelaars en inwoners één groot feest van maken. We willen de gemeente Beuningen en Stichting De 4DAAGSE enorm bedanken voor hun medewerking.” Voor Stichting DE 4DAAGSE is een bijkomend voordeel dat er meer tijd en ruimte is voor het afzetten en vrijgeven van de weg en het opbreken van muziekkorpsen. De Van Heemstraweg is een doorgaande weg die na de doorkomst zo snel mogelijk opent. Voor de Pastoor van der Marckstraat geldt dat niet.

Met ingang van de 105de editie dit jaar zal de wandelroute op de tweede dag dus voortaan door Weurt-Noord gaan.

Fotograaf: Bianca van Uden 


Dit bericht delen:

Advertenties