Bakkerij ‘t Kraayennest uit Nijmegen Top Bakker van het jaar 2023!

Van onze redactie
23 maart 2023

Bakkerij ‘t Kraayennest uit Nijmegen is verkozen tot Top Bakker van het jaar 2023. Dit werd bekend gemaakt op het Bakkersfestijn afgelopen 21 maart.

Elk jaar reikt Top Bakkers de wisseltrofee uit aan de bakker die het beste scoort op twaalf verschillende onderdelen. Bakkerij ‘t Kraayennest heeft de hoogste score behaald en mag zich een jaar lang Top Bakker van het Jaar noemen.

Harry en Henk van Kraaij namen samen met Paul van Rossum de wisseltrofee en plaquette vol trots en blijheid in ontvangst. En terecht, want met de vele eisen waar bakkers tegenwoordig aan moeten voldoen is het een hele prestatie om Top Bakker van het jaar te worden. Alle collega’s van bakkerij ’t Kraayennest, de Kraayen, hebben zich afgelopen jaar actief ingezet om te voldoen aan de normeringen en kwaliteitseisen van Top Bakkers. De Bakkerij scoorde hoog op de onderdelen: productinformatie, etiketten en warenwettelijke benaming. Daarnaast werd er ook hoog gescoord op het gebied van voedselveiligheid op basis van microbiologisch onderzoek en certificering.

De familie van Kraaij bakt al sinds 1937 en ondertussen staat de vierde generatie klaar om de bakkerij voort te zetten. De bakkerij staat onder andere bekend om hun Steengoed desembrood, Romeinenbrood en Hollands goud, een desem vloerbrood gemaakt van tarwe uit Nederlandse bodem. Op de tweede plaats kwam Bakkerij Schreuder uit Uddel en derde werd Speciaal bakkerij Van der Grijn uit Groot-Ammers.

Elk jaar organiseert Top Bakkers een bijeenkomst voor alle aangesloten ambachtelijke bakkers met als doel elkaar te ontmoeten, te inspireren en samen naar de toekomst te kijken. Dit jaar stond het Bakkersfestijn in het teken van ‘Samen sterk. Samen trots op het ambacht’. De bijeenkomst werd gehouden bij de Prodentfabriek in Amersfoort. Met Astrid Joosten als dagvoorzitter was het een dag vol dialoog, korte presentaties en proeverijen. Ook was er een themamarkt om dieper in te gaan op belangrijke onderwerpen en relevante trends.

Top Bakkers is een coöperatieve organisatie voor ambachtelijke bakkers. Met een netwerk van 60 lokale ambachtelijke bakkers leveren wij het lekkerste brood & banket in heel Nederland. 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen