150e Filosofisch Café in 't Haantje met als thema 'Publieksfilosofie'

Van onze redactie
23 maart 2023

𝗛𝗲𝘁 𝗶𝘀 𝗳𝗲𝗲𝘀𝘁! 𝗗𝗶𝘁 𝗶𝘀 𝗻𝗮𝗺𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸 𝗱𝗲 𝟭𝟱𝟬𝗲 𝗮𝘃𝗼𝗻𝗱 𝘃𝗮𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗙𝗶𝗹𝗼𝘀𝗼𝗳𝗶𝘀𝗰𝗵 𝗖𝗮𝗳é 𝗡𝗶𝗷𝗺𝗲𝗴𝗲𝗻. Opgericht in 2005 en 𝘴𝘵𝘪𝘭𝘭 𝘨𝘰𝘪𝘯𝘨 𝘴𝘵𝘳𝘰𝘯𝘨.

Publieksfilosofie
Deze feestelijke avond staat in het teken van de publieksfilosofie. Want daar is het Filosofisch Café voor opgericht. "We blikken terug en denken na over de verdiensten en valkuilen van de publieksfilosofie. Is het belangrijk? Of plat entertainment? Kan en mag iedereen zomaar een avondje denken? Of kunnen we dat toch maar beter aan professionals overlaten?"

Oude mannen met baarden die elkaar in een academisch reservaat bestoken met moeilijke woorden. Dat was filosofie eeuwenlang. De laatste decennia komen de filosofen uit hun grot en dalen af naar het gewone volk. Er is een Denker des Vaderlands (@maandvandefilosofie), het Filosofie Magazine (@filosofiemagazine) is populair en de filosofische cafés springen als paddenstoelen uit de grond.

Een mooie ontwikkeling? Of ontstaat hierdoor een cultuur van entertainmentfilosofie? Die te plat en te vluchtig is om daadwerkelijk verschil te maken?

Kijk, denk en discussieer mee tijdens deze editie van het Filosofisch Café! Op donderdag 6 april om 20:00u in Café ’t Haantje (Daalseweg 19) in Nijmegen.

Sprekers: Claudia Pino, Jan Bransen & Jeroen Linssen
Muzikant: Saranne
Claudia Pino is een van de oprichters van het Filosofisch Café Nijmegen.
Jan Bransen is hoogleraar in de filosofie aan de Radboud Universiteit. Hij zat jarenlang in de redactie van het Filosofisch Café.
Jeroen Linssen doceert filosofie aan de Radboud Universiteit.

#filosofie #nijmegen #filosofischcafe #feest #avondjeuit

Informatie: filosofisch-cafe.nl / info@filosofisch-cafe.nl


Dit bericht delen:

Advertenties