Opbrengst collecte carnavalsmis voor Amalia Kinderfonds

Van onze redactie | Foto: Wilma Smeeman
22 maart 2023

Gisteren werd de opbrengst van de collecte overhandigd die tijdens de afgelopen Knotsenburgse carnavalsmis werd gehouden ten bate van het Amalia Kinderfonds.

 

De cheque van € 1122,20 werd namens de organisatoren van carnavalsmis aalmoezenier Bernhard van Welzenes en André Smeeman aangeboden aan verpleegkundig directeur Herman Hendriks van het Amalia Kinderziekenhuis.

Van Welzenes en Smeeman betoonden daarmee de sociale kant van carnaval: iedereen in Nijmegen plezier brengen. Zieke en kwetsbare kinderen horen daar vanzelfsprekend bij.

Dat sluit mooi aan met de doelstellingen van het Amalia Kinderfonds, dat het verblijf van de patiëntjes in het kinderziekenhuis kindvriendelijker wil maken, bijvoorbeeld door te zorgen voor afleiding tijdens een behandeling. Hierdoor ervaren kinderen minder angst, pijn en stress rondom de opname en de behandeling.

Het Amalia kinderziekenhuis is onderdeel van het Radboudumc. Jaarlijks worden ongeveer 22.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar in het Amalia kinderziekenhuis behandeld. Dat is 18% van alle patiënten in het Radboudumc.

Het Amalia kinderziekenhuis verbindt de specialismen van het Radboudumc die zorg aan kinderen bieden. Kinderen en ouders worden actief betrokken bij het zorgproces. Zo ontstaat een veilige omgeving waarin de eigenheid van het kind steeds voorop staat.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen