Vrijheidsgesprek in de bieb met Marcel Rözer en Steffie van den Oord

Van onze redactie
19 maart 2023

Vrijheid, democratie is geen vanzelfsprekendheid hebben we het afgelopen jaar weer geleerd. Stilstaan bij de betekenis van vrijheid, de noodzaak van vrijheid is wederom noodzakelijk. Vrijheid krijg je niet cadeau, wisten we en ervaren we nu weer dagelijks. 

Het 4&5 mei comité en de Bibliotheek Gelderland Zuid staan daarom deze maanden in een reeks gesprekken met bekende Nijmegenaren; van boekenschrijvers tot geestelijken, een muzikant en een media-presentator, stil bij de betekenis van vrijheid. Waar denken zij aan als het gaat om vrijheid, hoe verbinden zij vrijheid met hun leven, hun werk, hun idealen. De gesprekken worden geleid door Rob Jaspers, oud-journalist.

De aftrap van de gratis toegankelijke Vrijheidsgesprekken is op donderdagavond 23 maart tussen 19.30 en 20.30 uur in de bibliotheek Mariënburg. Rob Jaspers gaat dan in gesprek  met de schrijvers Marcel Rözer en Steffie van den Oord. 

Rözer is al decennia (sport)journalist, schreef diverse boeken, is podcastmaker en columnist bij De Gelderlander. Hij schreef onder meer over zijn Duitse vader die in de oorlog aan het Oostfront vocht in het boek Zo vader. Een keuze voor de Waffen-SS die generaties lang nadreunt. De roman gaat over erfschuld, schaamte, liefde en de lessen voor Rözer zelf. 

Schrijver Van den Oord bracht twee boeken over eeuwelingen, de romans Eeuwelingen en Nieuwe eeuwelingen, uit en vertaalde zo de geschiedenis in mens-verhalen. Ze schreef ook over liefde in oorlogstijd en de ouderen gevormd door twee wereldoorlogen.

Troubadour Rop Romers zorgt deze avond voor het muzikale intermezzo.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen