Kaartverkoop Go Short Filmfestival 2023 van start

Tekst: Van onze redactie | Fotograaf: Judith Linders
17 maart 2023

De kaartverkoop van Go Short 2023 is gestart! Van 31 maart t/m 10 april vindt het festival voor de 15e keer plaats op diverse plekken in Nijmegen. Op 31 maart trapt de jubileumeditie af met een gratis filmwandeling door de wijk Wolfskuil. In de dagen erna kunnen bezoekers kiezen uit een grote variëteit aan filmblokken bomvol korte films uit heel Europa. Van comedy tot musical en van music video’s tot familiefilms, alles komt voorbij. Het jubileum wordt gevierd met kleinschalige en bijzondere filmsessies in de Mariënburgkapel. Deze wordt speciaal voor deze gelegenheid omgedoopt tot filmsalon.

Op 31 maart presenteert Go Short samen met de Nijmeegse wijk de Wolfskuil en haar bewoners een bijzondere filmwandeling. Tijdens deze, voor iedereen gratis toegankelijke, ontdekkingstocht transformeren muren en objecten tot filmschermen en worden de wandelaars meegenomen in de rijke geschiedenis en de verhalen van deze karakteristieke wijk.

Jury- en publieksfavorieten

Kenmerkend voor de Go Short is de aanwezigheid van de vele filmmakers. Vanuit alle hoeken van Europa komen de makers naar Nijmegen om films van collega-filmmakers te zien, kennis uit te wisselen en met het publiek in gesprek te gaan over hun films. En wat is er veel te zien en te bespreken tijdens dit festival. Ruim 300 films passeren in 10 dagen de revue. De favorieten van de vakjury komen in aanmerking voor de Go Short Awards, die op 8 april worden uitgereikt. Bezoekers mogen daarnaast, d.m.v. het uitbrengen van hun stem, bepalen wie er die dag met de felbegeerde Audience Award naar huis gaat. De winnende films kunnen tijdens het afsluitende Paasweekend van zondag 8 en maandag 9 april nog door iedereen bekeken worden in Arthouse LUX.

15 jaar Go Short

Go Short is al 15 jaar hét platform voor de korte film en filmtalent van Nederland. Naast het internationale filmfestival in Nijmegen dat jaarlijks, heeft Go Short het hele jaar door een actieve rol in productie, distributie en het cureren van korte films en de ondersteuning van talentvolle filmmakers.

Directeur Kirsten Ruber: De korte film is essentieel voor een rijk en divers filmklimaat en is door zijn gevarieerde aanbod aantrekkelijk voor een breed publiek. Het is hét formaat waarin een nieuwe generatie makers zich uitdrukt en waarin de vernieuwing plaatsvindt. De afgelopen 15 jaar zagen we een enorme verandering, doordat er meer focus kwam op de korte film; het internationale podium is voor veel meer Nederlandse makers bereikbaar geworden en Nederlandse filmmakers in de breedste zin doen het daar ontzettend goed.”

De vijftiende editie van Go Short vindt van 31 maart t/m 10 april 2023 plaats in de filmzalen van LUX Nijmegen en verschillende andere plekken in de stad. De kaartverkoop van het festival is gestart. Er zijn diverse ticketopties en prijzen, waaronder een jubileumpas, shortcut (voordelig combiticket voor drie filmblokken) en kortingstarieven voor jongeren en studenten. Filmliefhebbers met een kleine beurs kunnen ook dit jaar weer gebruikmaken van het ‘meevallertje’. Bekijk het programma en bestel je tickets via: goshort.nl.

 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen